Hlavní obsah

Real Madrid dal smlouvu sedmiletému Angličanovi

MADRID

Je mu teprve sedm let, ale už má v kapse smlouvu s největším a nejslavnějším fotbalovým klubem světa. Hráčské umění sedmiletého Angličana Nialla Masona nadchlo činovníky Realu Madrid natolik, že s ním uzavřeli kontrakt a celou jeho rodinu odstěhovali do Španělska, aby měli jeho fotbalový vývoj neustále na očích.

Foto: www.thesun.co.uk

Malý Niall Mason v dresu Realu Madrid

Článek

"Sen každého otce se mi stal skutečností, můj kluk bude kopat za Real," vypráví užasle Niallův otec Russell Mason, který se prý ještě občas musí štípnout do tváře, zda se mu to jen nezdá. "Co víc si chlapec v jeho věku může přát?," tvrdí o malém Niallovi, jenž prý poprvé kopnul do balonu už, když mu byly dva měsíce.

"Když jsem ho posadil na trávník, začal zběsile kopat nožičkama. Brzy se postavil na vlastní nohy a míč jakoby mu k nohám snad přirostl. Jeho ovládání míče je fantastické, jednou bude kopat trestňáky jako Beckham," vykládá Mason starší.

Ostatně se slavným krajanem už měl Niall možnost se setkat při náboru do fotbalové školy Realu a s Davidem Beckhamem si dokonce stihl potřást rukou. Sám má ale jiného favorita. "Nejraději mám Ronalda, ten je neuvěřitelně šikovný. Jednoho dne bych chtěl být jako on," svěřil se malý fotbalový zázrak.

Niall bude od října ve fotbalové škole Escuela Deportivo de Futbol Federation Madrid trénovat dvakrát týdně po dobu osmi měsíců a zároveň bude navštěvovat místní anglickou školu. Bydlet bude s rodiči a tříletou sestrou Mayou v bytě hned poblíž slavného stadionu Santiago Bernabeu. Real chce mít svůj poklad totiž neustále na očích.

Reklama

Související témata: