Hlavní obsah

Trenér Camacho opustil Real Madrid

Trenér José Antonio Camacho v Realu Madrid skončil. Prezident španělského fotbalového klubu Florentin Perez oznámil, že vedení slavného klubu přijalo rezignaci, kterou kouč v neděli nabídl kvůli špatným výsledkům svých svěřenců. Novým trenérem se stal dosavadní asistent a někdejší klubový gólman Mariano Garcia Remon, smlouvu zatím dostal do konce sezóny.

Článek

Real prohrál ve středečním utkání Ligy mistrů v Leverkusenu 0:3, v sobotu pak nestačil v domácí soutěži na barcelonský Espaňol, kterému podlehl 0:1. V tabulce mu patří až osmé místo, i když se může utěšovat tím, že na vedoucí Espaňol po třech kolech ztrácí jen jeden bod.

Devětačtyřicetiletý Camacho, jenž tým převzal v létě po Carlosi Queirozovi, dobrovolně nabídl svou rezignaci po necelých čtyřech měsících. "Vedení Realu Madrid se ji rozhodlo akceptovat," řekl Perez. Údajně se snažil ještě Camacha přesvědčit, aby zůstal, ale marně.

Hráči neplnili jeho představy

"Mužstvo nedokázalo na hřišti proměnit ve skutečnost mou představu o fotbale. Kvůli tomu už nemělo cenu dále pokračovat v práci," prohlásil Camacho na dnešní tiskové konferenci na stadionu Santiaga Bernabeua, jíž se zúčastnily dvě stovky novinářů.

"Tým nenaplnil očekávání a nezlepšilo by se to tak dlouho, dokud bych zůstal ve funkci. Proto jsem se rozhodl odstoupit," dodal Camacho. Realu nicméně zůstane nadále zavázán, jaké úkoly bude přesně zastávat, zatím není jasné.

Bývalý slavný obránce Realu Camacho již podruhé své trenérské angažmá v tomto madridském klubu ukončil předčasně. Před šesti lety odešel již po třiadvaceti dnech, protože se dostal do sporu s tehdejším prezidentem klubu Lorenzem Sanzem.

Hvězdy mu přerostly přes hlavu

Tentokrát necítil podle španělských médií dostatečnou podporu u svých svěřenců. "Měl toho plné zuby, vzdal to. Nedokázal ukormidlovat jejich manýry, zničil se sám," napsal sportovní deník AS na adresu bývalého kouče, který se marně snažil stmelit kádr tvořený zahraničními hvězdami jako jsou Beckham, Ronaldo, Figo či Zidane.

Real získal ve španělské lize rekordních 29 titulů, ten poslední v roce 2003. Letos na jaře ale skončil až čtvrtý a musel do předkola Ligy mistrů. Za poslední rok a čtvrt se na madridské lavičce vystřídali tři trenéři. Remon je už čtvrtým v této krátké době.

Reklama

Související témata: