Hlavní obsah

Dortmundu nestačily k výhře ani dva góly Kollera

Jan Koller střílel, co mohl, ale ani jeho dva góly fotbalistům Dortmundu na ligovou výhru nad Norimberkem nestačily. Činili se totiž také slovenští střelci v dresu soupeře Róbert Vittek a Marek Mintál. Ve šlágru kola podlehly mistrovské Brémy doma Bayernu Mnichov 1:2, tabulku stále vede Wolfsburg.

Článek

Po třech týdnech se vrátil do sestavy Dortmundu po zranění břišních svalů Tomáš Rosický, ale jeho přítomnost dlouho soupeř ignoroval. V 25. minutě vedli hosté už 2:0, když si Mintál s Vittekem prostřídali role střelce a nahrávače. Pak se ale rozjel Koller a vylepšil svou sezónní gólovou bilanci na pět zásahů. Nejdřív si vyskočil na Jensenův roh, pak se obtočil kolem Nikla a zblízka ještě před přestávkou vyrovnal.

V druhém poločase byl blíž výhře Norimberk. Schrothovu hlavičku ale na brankové čáře zastavil Rosický a tu Niklovu odvrátil ze stejného místa Odonkor.

O jednu branku víc než Koller mají na kontě lídři tabulky střelců. Kloseho trefa ale nebyla Brémám nic platná, předtím se Bayern trefil dvakrát. Makaaye, který pokořil hattrickem v Lize mistrů Ajax, tentokrát zastoupili hlavičkující Ballack a Schweinsteiger. Na Ballacka diváci pískali: už v 7. minutě zranil Fahrenhorsta v obličeji a domácí stoper musel rovnou k doktorovi. Rozhodčí nechal incident bez povšimnutí.

Podobně skončil po souboji s Heinzem Hofland, který figuruje v nizozemské nominaci na kvalifikační zápasy v Makedonii a s Finskem. Český útočník na sebe ještě upoutal trestným kopem, gól dal ale jeho parťák Neuville; i pro něj to byl šestý zásah. Wolfsburg ale víc Mönchengladbachu víc nedovolil a Stuttgartu, který hraje až v neděli, unikl na rozdíl čtyř bodů. První výhru v sezoně zvládla Hertha Berlín, která uspěla v Kaiserslauternu.

Německá liga - 7. kolo:
Brémy - Bayern Mnichov 1:2 (81. Klose - 20. Ballack, 75. Schweinsteiger), Rostock - Hannover 1:3 (90. Tjikuzu - 14. Leandro, 23. Barnetta, 85. Stendel), VfL Wolfsburg - Mönchengladbach 2:1 (13. D'Alessandro, 43. Schnoor - 15. Neuville), Kaiserslautern - Hertha Berlín 0:2 (18. Kovač, 46. Müller), Freiburg - Mohuč 1:2 (70. Ckitišvili - 22. Gerber, 90. Rose), Dortmund - Norimberk 2:2 (29. a 45. Koller - 23. Mintál, 25. Vittek), Leverkusen - Hamburk 3:0 (10. Krzynówek, 73. Juan, 86. Berbatov).
Tabulku a statistiky soutěže najdete ZDE

Už svého třetího gólu se v této sezÓně anglické ligy dočkal český fotbalista Patrik Berger. Záložník Portsmouthu se i tentokrát radoval po ráně z dálky, což je jeho specialitou, a to sice z trestného kopu. Portsmouth remizoval v Norwichi 2:2, když dvakrát ztratil vedení.

Berger patřil k nejlepším na hřišti. Dvakrát nechal promluvit svou obávanou levačku. Poprvé jeho střela z 25 metrů rozvibrovala břevno, podruhé ze stejné vzdálenosti mířil vedle. Pak poslal do vložené šance Ayegbeniho a chvíli nato přišla jeho chvíle. Vzápětí po vyrovnávacím gólu se postavil k přímému kopu a z 27 metrů vymetl horní roh soupeřovy branky.

Arsenal protáhl svou ligovou neporazitelnost už na 48 zápasů, na Highbury tentokrát deklasoval Charlton 4:0. Další kapitolu své fotbalové geniality psal v jeho dresu Francouz Henry. Začal akci před prvním gólem krásným vysunutím Bergkampa, po jehož přihrávce čekala na Ljungberga prázdná branka. Pak se Henry nevídaně trefil patičkou mezi nohama svého strážce a své galapředstavení uzavřel ranou z hranice šestnáctky.

Anglická liga - 8. kolo:
Arsenal - Charlton 4:0 (48. a 69. Henry, 33. Ljungberg, 70. Reyes), Blackburn - Aston Villa 2:2 (30. Ferguson, 63. Emerton - 25. Angel, 80. Mellberg), Everton - Tottenham 0:1 (53. Pamarot), Norwich - Portsmouth 2:2 (63. Huckerby, 67. Charlton - 37. Aiyegbeni, 65. Berger), Southampton - Manchester City 0:0, West Bromwich - Bolton 2:1 (57. Kanu, 65. Gera - 73. Janakopulos)

Reklama

Související témata: