Hlavní obsah

Chovanec převezme varšavskou Legii, píše se v Polsku

Novým koučem Legie Varšava se příští týden zřejmě stane někdejší lodivod české reprezentace Jozef Chovanec, uvádějí polská média. Chovanec, který je nyní sportovním šéfem v Příbrami, měl před časem nakročeno na lavičku Slovanu Bratislava, hovořilo se také o jeho angažmá ve Spartaku Trnava či CZ Bělehrad.

Foto: archiv

Trenér Jozef Chovanec.

Článek

Tým z polské metropole je zatím v soutěži třetí, po odvolání trenéra Dariusze Kubického ho vede asistent Krzysztof Gawara. Některá média přitom nevylučují, že by mohl v dočasné funkci zůstat až do konce podzimu.

Obecně však panuje přesvědčení, že Chovanec Legii záhy převezme. Kubicki skončil po čtvrtečním vyřazení týmu z Poháru UEFA, v jehož domácí odvetě prvního kola prohrál varšavský klub s Austrií Vídeň 1:3.

Chovanec: Budeme jednat

Chovanec uvedl, že několikadenní spekulace polského tisku nechtěl komentovat do chvíle, než s funkcionáři vstoupí skutečně v jednání. "Nyní už ale mohu potvrdit, že mě klub oslovil a o případném angažmá budeme jednat," řekl ČTK čtyřiačtyřicetiletý fotbalový internacionál. O termínu, kdy by se mohl stát koučem, však zatím nechtěl spekulovat.

Jeho trenérský kolega Werner Lička, který vede Górnik Zabrze, však novinářům sdělil, že se jej příbramský ředitel v nedávném rozhovoru na Polsko ptal. "O Legii ale nic neříkal," uvedl Lička na serveru gazeta.pl.

"Bude muset dokázat, že je lepší než domácí trenéři. Ale on si s tím poradí, je to silný člověk," prohlásil Lička. Kapitán Legie Lukasz Surma uznal, že pod Kubickým celek moc neprohrával, neuspěl však v nejdůležitějších zápasech. "A věčně jsme byli druzí. S Chovancem snad dokážeme bojovat o první místo," řekl.

Reklama

Související témata: