Hlavní obsah

Panathinaikos prý povede Ščasný

Nejslavnější řecký klub Panathinaikos Atény hledá nového lodivoda poté, co se v pondělí po patnácti měsících poroučel z lavičky izraelský trenér Jicchak Šuma. A loví i v českých vodách. Podle informací z Řecka je nejvážnějším kandidátem na uvolněný post Zdeněk Ščasný. Vedení týmu chce Šumova nástupce představit veřejnosti v úterý.

Foto: ČTK/AP

Izraelec Jicchak Šum v Aténách skončil, nahradí ho Ščasný?

Článek

V Panathinaikosu by se bývalý trenér pražské Sparty a Viktorie Žižkov, který naposledy působil v OFI Kréta, setkal s českým záložníkem Rudolfem Skácelem. Ten je v klubu na ročním hostování z Olympique Marseille.

Sedmačtyřicetiletý Ščasný skončil své působení na Krétě loni v listopadu, kdy sám nečekaně odstoupil z funkce. Od té doby je bez angažmá. V prosinci odmítl nabídku z Liberce, na jaře se nedohodl na návratu do Sparty.

O jeho příchodu na lavičku Panathinaikosu se spekulovalo už loni v létě, neboť Ščasný má dobré vztahy s předsedou klubu. Nakonec však dostal přednost o devět let starší Šum, který v minulé sezóně mužstvo dovedl k triumfu v lize i v domácím poháru. I nyní se klubu daří, do řecké ligy vstoupil třemi vítězstvími a je první. V Lize mistrů má mužstvo na kontě jedno vítězství a jednu prohru a drží si šance na postup do další fáze.

Jenže vaz zlomily šestapadesátiletému izraelskému kouči neshody s mocným sportovním ředitelem Velimirem Zajecem. Se Zajecem si údajně nerozuměl v mnoha otázkách, včetně přestupové politiky.

Reklama

Související témata: