Hlavní obsah

Ščasný usedne na lavičku Panathinaikosu

Místo kormidelníka nejslavnějšího řeckého klubu Panathinaikos Atény dlouho prázdné nezůstalo. Osiřelo v pondělí, kdy se poroučel Izraelec Jicchak Šum. Toho ale o den později nahradil sedmačtyřicetiletý český trenér Zdeněk Ščasný.

Článek

Ščasný má za sebou řeckou zkušenost. Naposledy vedl OFI Kréta, kde skončil loni v listopadu ze své vůle. Přestože v Řecku Ščasný už působil, zdá se, že mu v Panathinaikosu nemohou přijít na jméno. Na internetové stránce klubu totiž oznamují spolupráci s novým koučem - panem Zdeňkem Scaznim.

V Panathinaikosu, který je v lize po třech utkáních první a v Lize mistrů drží šanci na postup ze základní skupiny, se setká s reprezentačním záložníkem Rudolfem Skácelem. Ten v Řecku oživuje zvadlou kariéru na hostování z Olympique Marseille.

Nabídku vést Panathinaikos, s jehož funkcionáři má už řadu let výborné osobní vztahy, dostal Ščasný údajně poprvé v pondělí po odchodu Šuma. "Dnes ráno jsem odletěl do Atén a zde jsem se velmi brzy domluvil," uvedl trenér a přiznal, že o nabídce dlouho nespekuloval. "O takových nabídkách se dlouho nepřemýšlí, je to slavný klub," řekl Ščasný, který neví, zda si přivede i českého asistenta.

Ščasný je připraven i na obrovský tlak, který ho v Aténách čeká. "K takovým klubům to patří, už se na tu práci hrozně těším," vyznal se. Do vlasti se zřejmě podívá jen na skok o víkendu, aby si zabalil nejnutnější osobní věci.

Reklama

Související témata: