Hlavní obsah

Mutuovi hrozí kvůli utkání s Čechy konec v Chelsea

Do otevřeného konfliktu s trenérem Chelsea Josém Mourinhem se před kvalifikačním duelem s Českou republikou dostala rumunská hvězda Adrian Mutu. Kouč kvůli údajným zdravotním problémům zakázal Mutuovi odjet na reprezentační sraz, pětadvacetiletý útočník za národním týmem přesto odcestoval a podle všeho si bude hledat nové angažmá.

Foto: REUTERS

Adrian Mutu (vpravo) v dresu Chelsea při utkání se Spartou v minulém ročníku Ligy mistrů.

Článek

"Jsem s Mourinhem v otevřeném konfliktu. Zakázal mi odjet na reprezentační sraz a tvrdil, že jsem zraněný. Přitom to není vůbec pravda, už pět dní jsem v dobré kondici a on to moc dobře ví," řekl Mutu anglickému deníku The Sun.

Rumunský útočník v poslední době laboroval se zraněným kolenem, ale ani když byl zdravý, příliš šancí od Mourinha nedostával. "Několikrát mi slíbil, že budu hrát, a pak mě nechal jen sedět na lavičce. Asi aby majiteli Abramovičovi ukázal, že přivedl do Chelsea správné hráče," tvrdí Mutu, jenž v Chelsea působí od minulého roku. V létě mu však vzrostla konkurence po příchodech kanonýrů Didiera Drogby a Mateji Kežmana.

Spekuluje se o Atlétiku Madrid

Mutuův odjezd bez souhlasu klubu tak zřejmě bude znamenat jeho konec v Chelsea. "Bude pro mě lepší najít si jiný klub. Nemůžu žít bez toho, abych hrál," dodala rumunská hvězda, která má však v klubu smlouvu ještě na čtyři sezóny. Mutuovo jméno se často objevuje v přestupových spekulacích, naposledy v rámci údajné výměny s Atlétikem Madrid za útočníka Fernanda Torrese.

Fotbalistův agent Victor Becali možný odchod svého klienta z anglické metropole přímo nevyloučil. "Co vím, tak je Adrian pod smlouvou v Chelsea a přestupní období začíná v lednu. V příštích třech měsících se ale může stát hodně věcí," naznačil Becali.

Jisté je však to, že Mutu kvůli svému 'útěku' do Prahy neunikne pokutě od zaměstnavatele. Podle Sunu by mělo jít o dva týdenní platy, údajně částku kolem 120 000 liber (zhruba 5,5 miliónu korun). "Čert vem pokutu. Chci, aby všichni věděli, že je pro mě reprezentace nejdůležitější," reagoval Mutu, jenž se v sobotu postaví proti svému klubovému spoluhráči Petru Čechovi.

Reklama

Související témata: