Hlavní obsah

Mutu bral zřejmě kokain

LONDÝN

Za pozitivním dopingovým nálezem rumunského útočníka Adriana Mutua stojí podle všeho kokain. Forvard Cheslea neprošel minulý měsíc náhodnou kontrolou, kterou u něj antidopingoví komisaři provedli v tréninkovém centru londýnského klubu. Pokud bude nález potvrzen i v B-vzorku, hrozí spoluhráči brankáře Petra Čecha dvouletý distanc.

Foto: REUTERS

Adrian Mutu v dresu Chelsea (vpravo) při loňském utkání Ligy mistrů se Spartou.

Článek

Vedle toho rumunský fotbalista zřejmě přijde i o sponzorskou smlouvu s firmou Pepsi, která mu měla přinést 700 tisíc liber. Nápojový gigant po zveřejnění informací o Mutuových problémech ale jednání zmrazil, minimálně do doby, než bude vše vyjasněno.

Mutua podle jeho agenta Victora Becaliho zprávy o pozitivním dopingovém nálezu naprosto šokovaly. "Když jsem se to dozvěděl, hned jsem mu volal. Byl z toho úplně vedle," řekl Becali, který přijel záležitost řešit do Londýna.

"Zatím jsme nedostali žádné oficiální stanovisko, vše jsou informace z médií," upozornil Mutuův agent. Situaci zatím nekomentovala ani Chelsea, ani s k ní nevyjádřila anglická fotbalová asociace.

Pokračování války s Chelsea?

Pětadvacetiletý fotbalista minulou sobotu vedl jako kapitán rumunskou reprezentaci v kvalifikaci mistrovství světa proti českému týmu v Praze na Letné. V Chelsea tím vyvolal konflikt s trenérem Josém Mourinhem, který ho po zranění kolena nechtěl nechat hrát. "Od lidí v Rumunsku jsem slyšel, že je to pomsta Mutuovi od Chelsea. S tím ale nesouhlasím," prohlásil Becali podle deníku Mirror.

Nejlepší rumunský fotbalista loňského roku působil před příchodem do Londýna v italské Parmě, v poslední době se hodně spekulovalo o jeho hostování v Juventusu. "Chelsea má sama zájem na tom, aby o něj byl zájem, proto pochybuji, že by v tom měli prsty její činovníci. Navíc jsem slyšel, že to není čerstvý test. Mělo k němu dojít během září," citovala Becaliho BBC.

Mutu může požádat o analýzu kontrolního vzorku, v historii fotbalových hříšníků se ale ještě nikdy nestalo, aby byly výsledky odlišné. Před dvěma lety dostal v Chelsea vyhazov australský brankář Mark Bosnich, a to také za to, že užíval kokain. Hrát nesměl devět měsíců.

Reklama

Související témata: