Hlavní obsah

Fotbalista Pavlík byl rád, že přežil ránu kolenem do hlavy

Český fotbalový obránce ve službách Senice Petr Pavlík prožil v sobotním ligovém utkání proti Nitře hrůzné chvíle. Jeden z hráčů soupeře zasáhl čtyřiadvacetiletého stopera kolenem do hlavy a Pavlík na několik minut upadl na hřišti do bezvědomí. Po rychlém převozu do nemocnice a sérii vyšetření mu lékaři diagnostikovali těžký otřes mozku a teď má hráč nařízený odpočinek.

Foto: NOVINKY/Ondřej Krynek

Sanitka

Článek

"Byl jsem rád, že žiju," citoval server profutbal.sk bývalého zadáka ostravského Baníku, který se terčem tvrdého zákroku stal šest minut před koncem utkání, v němž Senica zvítězila 3:1.

"Poslední věc, kterou si pamatuju, je gól Jardy Černého na 3:1," připomněl Pavlík trefu svého krajana dvě minuty před událostí, při které zatrnulo všem na stadionu. "Pak jsem se probral v kabině u maséra. Co se dělo mezitím, to nevím," líčil bývalý český mládežnický reprezentant.

Ze stadionu jej rychlá záchranná služba odvezla do nedaleké nemocnice, kde Pavlík podstoupil několik kontrolních vyšetření. Měl prý štěstí, že se nepotvrdilo podezření na prasklou lebku. Teď už je stoper v domácím léčení. A sám už také ze záznamu zhlédl sestřih sobotního utkání, v němž mu málem šlo o život.

Pavlík se nebránil ani tomu, aby se podíval na drsný Ivančíkův faul. "Už jsem to viděl. Manželka mi říkala, že myslela, že je po mně. Vžil jsem se do její situace, musel to být velmi nepříjemný pohled," uvedl Pavlík.

Věří, že se k fotbalu vrátí co možná nejrychleji. Lékaři mu nyní nařídili několikadenní klid, ale sám obránce nevylučuje, že už o víkendu naskočí do dalšího ligového zápasu.

"Ve středu mám jít na kontrolu. Začnu pomalu vyklusávat a zapracovávat se do tréninkového procesu. Záleží na doktorech a na tom, jak se budu cítit. Když jsem byl v nemocnici, hlava mě nebolela, ale teď se to zase začíná ozývat. Uvidíme, co bude za pár dní," řekl Pavlík.

Reklama

Související témata: