Hlavní obsah

Jankulovski se upsal Udine do roku 2008

Až do června roku 2008 zůstane obránce Marek Jankulovski smluvně svázaný s klubem Udinese Calcio. Sedmadvacetiletá hvězda italského týmu se podle agentury AFP dohodla s vedením klubu na prodloužení stávajícího kontraktu, který měl vypršet v červnu 2006.

Foto: archiv

Marek Jankulovski

Článek

Odchovanec ostravského fotbalu, který do Udine přestoupil v létě roku 2002 z Neapole, se stal v novém působišti brzy hvězdou a jedním z nejlépe hodnocených hráčů Serie A. Už několik měsíců po něm touží i nejslavnější italské kluby v čele s Juventusem Turín.

Po letošním vydařeném evropském šampionátu v Portugalsku, kde Jankulovski s českým týmem vybojoval třetí místo, se jeho dohoda s turínskou "Starou dámou" zdála být několikrát na spadnutí. Sám hráč ale všechny spekulace důrazně vyvracel.

Případný přestup by řešil v lednu

"Žádný přestup se nekoná," kroutil hlavou Jankulovski při reprezentačním srazu před dvojutkáním kvalifikace MS s Rumunskem a Arménií, když znovu a znovu odpovídal, odkdy bude definitivně spoluhráčem Pavla Nedvěda v Juventusu Turín.

"Informace nejsou založené na pravdě. Brzy v Udine podepíši nový kontrakt. S vedením jsem domluvený, že v lednu bychom můj případný přestup řešili. Teď se však nehodlám nechat věčnými tahanicemi rozptylovat," krčil před dvěma týdny rameny sedmadvacetiletý zadák.

Funkcionáři Udine předložili jedné ze svých hvězd nový vylepšený kontrakt, přestože ten stávající vyprší až v roce 2006. "Cením si toho, budu mít jistotu. A když přijde zajímavá nabídka pro obě strany, uvolní mě. Jsme jasně domluvení," vysvětloval Jankulovski v Praze.

Reklama

Související témata: