Hlavní obsah

Panathinaikos přišel po řádění fanoušků o body

Atény

Fotbalisty Panathinaikosu Atény přijde řádění jejich fanoušků v nedohraném nedělním šlágru proti Olympiakosu Pireus hodně draho. Svaz jim odečetl body, budou muset sehrát několik zápasů před prázdnými tribunami a zaplatit pokutu 252.000 eur (6,23 milionu korun).

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalisté Panathinaikosu Atény už v podstatě přišli o titul

Článek

Disciplinární komise Řecké fotbalové federace v noci na dnešek sáhla k přísným trestům. Panathinaikosu odebrala tři body v této sezoně, s dvoubodovým mankem nastoupí klub do dalšího ročníku a navíc nedohraný duel prohrál kontumačně 0:3. Čtyři domácí zápasy musí navíc Panathinaikos absolvovat bez diváků.

Po rozhodnutí svazu je tak souboj o titul v řecké lize prakticky rozhodnutý. Olympiakos, jenž měl před nedělním duelem čtyřbodový náskok, má nyní po odpočtu a kontumační výhře o deset bodů víc než jeho velký rival. Do konce sezony přitom zbývá už jen pět zápasů.

Zápas prvního s druhým byl v neděli předčasně ukončen osm minut před koncem za stavu 1:0 pro Olympiakos. Domácí fanoušci totiž začali házet na tribuny i hrací plochu zápalné lahve, stadion hořel na třiceti místech. Odhadem bylo zadrženo na 60 lidí, zranění utrpělo několik desítek fanoušků i policistů.

Reklama

Související témata: