Hlavní obsah

VIDEO: Hezké gesto fair play! Ale byly s ním jen problémy

Istanbul/Praha

Hned několik kuriózních momentů se sešlo v tomhle videu, které má původ v Turecku. Nikoli na nejvyšší fotbalové úrovni, ale jen ve čtvrté lize. Pozoruhodný příběh naplnění fair play byl zdlouhavý, vedl přes zranění, pocit křivdy, facky, komická nedorozumění. Ale v třaskavé atmosféře vše došlo k vyústění, které přijaly obě zúčastněné strany.

Nepovedené gesto fair play

 
Článek

Konflikt těžko odhadnutelných rozměrů se v závěru prvního poločasu utkání Dardanelspor-Erzurumspor nakonec povedlo zažehnat. Vše začalo zraněním jednoho z hráčů domácích, hosté místo útočné akce míč zakopli do autu. Čekalo se navrácení balónu, což domácí také způsobně učinili. Na pohled banální situace poblíž středově čáry...

Ale mělo to háček. A ne nepodstatný. Vrácený míč skončil v bráně, zaskočený gólman hostů jej zkrotil pozdě. A začaly se dít věci. Hráči Erzurumsporu běsnili, domácí se mohli smát zaváhání soupeřova brankáře, ale cítili, že tahle situace pokračování utkání neprospěje, a tak po dohodě s trenérem rozhodli, že si nechají dát gól.

Zdaleka to ale nešlo hladce. V sestřihu je nejprve konečné řešení, ale podívejte se i na to, co vše proběhlo, než se to zdařilo. Nervózní hosté po rozehrávce domácího brankáře nečekali, až míč opustil pokutové území, a tak se sami připravovali o možnost dát gól. Už už se rýsoval další malér. Domácí mu ale předešli. Sahin si raději dal vlastní branku, Dardanelspor v tu chvíli vedl už jen těsně- 2:1. A mohlo se relativně v klidu hrát dál. A konečný stav? 4:3 pro domácí.

Reklama

Související témata: