Hlavní obsah

Trenér Hapal udělal z Lubinu tým jara a v Polsku chce pokračovat

Lubin

Ani Wisla Krakov nebo Legia Varšava, týmem jarní části polské fotbalové ligy je zatím Zaglebie Lubin, které trénuje český kouč Pavel Hapal. Kandidát na sestup po Novém roce utrpěl jen jednu porážku a nyní se pěti výhrami po sobě definitivně odrazil do klidných vod soutěže.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Trenér Pavel Hapal.

Článek

Dvaačtyřicetiletý trenér přebíral Zaglebie na předposledním místě loni v listopadu, ale outsider se pod jeho rukama proměnil v nejúspěšnější mužstvo dosavadní jarní části.

"Po podzimu málokdo věřil, že na jaře budeme mít tak dobré výsledky. Já jsem ale měl svoje důvody v to věřit, protože máme skutečně velmi dobré mužstvo s charakterem. Není to jen zásluha trenéra, ale také hráčů a všech v klubu," řekl Hapal na klubovém webu.

Lubin se na jaře raketově odpoutal ze sestupového pásma a na jedenáctém místě tabulky má jedenáctibodový náskok na předposlední Cracovii Krakov. De facto je už zachráněn.

Hlavním cílem byla záchrana

Zatímco za celý podzim nasbíralo Zaglebie třináct bodů, za devět jarních kol už dvacet. "Hlavním cílem sezóny byla záchrana a mám radost z toho, že se nám tento cíl prakticky už podařilo splnit," řekl Hapal, který se nebrání pokračování spolupráce.

Zájem má i klub a kouč připustil, že oboustranná jednání už začala. "Cítím se tady velmi dobře a rád bych zůstal. Řekli jsme si, že chceme pokračovat, ale detaily zatím nepadly, protože jsme se soustředili na záchranu v soutěži. Po sezoně se k jednáním vrátíme," uvedl Hapal.

Podle něj má Lubin silný hráčský potenciál, aby v příštím ročníku zaútočil na vyšší pozice. "Každý chce bojovat o co nejvyšší mety. Já taky. Musíme družstvo budovat v klidu, krok po kroku. Nebudu si dávat podmínky, že musí přijít ten nebo onen hráč a teprve pak prodloužím smlouvu. Máme velmi silné mužstvo, ale opravdové posílení by neškodilo," dodal bývalý trenér Ostravy nebo Žiliny.

Reklama