Hlavní obsah

Chovanec si angažmá ve Varšavě rozmyslel

VARŠAVA

Český trenér Jozef Chovanec nakonec nepovede polský fotbalový klub Legia Varšava. Oznámil to mluvčí klubu Jacek Bednarz. Přestože Chovanec již údajně souhlasil s podmínkami svého působení ve Varšavě, nakonec si podle zástupců Legie angažmá rozmyslel.

Foto: archiv

Chovancovi odchod zatrhla manželka.

Článek

"Dnešního dne klub definitivně ukončil jednání s panem Jozefem Chovancem," píše se na internetových stránkách Legie. Přitom prý ještě ve středu po dlouhém jednání, setkání v Praze a diskusi o podmínkách, které si Chovanec stanovil, klub s trenérem uzavřel dohodu.

"Pan Chovanec akceptoval podmínky smlouvy a dnes měl nastoupit do práce ve Varšavě. Přes uzavřenou dohodu ale nepřijel, o čemž nás informoval jeho manažer," uvádí se dále na stránkách klubu. Chovancův manažer Julius Bielik prý uvedl, že s odchodem trenéra do Varšavy nesouhlasila jeho manželka.

Chovanec ČTK telefonicky potvrdil, že ho k odmítnutí Legie vedly rodinné důvody, a vyvrátil spekulace, že by dostal lepší nabídku jinde. "Momentálně o žádné trenérské angažmá neusiluji. To však neznamená, že se to nemůže změnit," řekl Chovanec, který zastává funkci sportovního ředitele Marily Příbram.

V Polsku byly Chovancovy námluvy tématem

Chovanec měl začít fotbalisty Legie trénovat již počátkem října. Více než dva týdny polská média s napětím sledovala jednání mezi klubem a českým trenérem. Pravidelně informovala o podrobnostech smlouvy, podle které měl Chovanec například brát 15 000 eur měsíčně, tedy v přepočtu téměř půl miliónu korun.

O čtyřiačtyřicetiletém Chovancovi, někdejším kouči české reprezentace, který nyní zastává funkci sportovního ředitele Marily Příbram, se v poslední době hovořilo také jako o údajném kandidátovi na trenérské posty v Crvene Zvezdě Bělehrad či ve Spartaku Trnava.

Reklama

Související témata: