Hlavní obsah

Trenér Liverpoolu má s Barošem trpělivost

LIVERPOOL

Oba jsou to kanonýři k pohledání, zatím však dali v sezóně dohromady pouze šest gólů. Milan Baroš a Djibril Cissé nejsou ještě zdaleka tak sehranou dvojicí, jak by trenér fotbalistů Liverpoolu Rafael Benítez potřeboval. Ten však svému útočnému duu věří a říká: Chce to čas.

Článek

"Jsou to oba dobří hráči, kteří spolu mohou hrát," prohlásil dnes Benítez na tiskové konferenci před sobotním ligovým utkáním s Charltonem. "Jediné, co potřebují, je čas. Musejí spolu odehrát ještě mnohem víc zápasů, aby si na sebe vzájemně zvykli," tvrdil španělský kouč.

Oba útočníky zdobí stejné znaky - rychlost, tah na branku a čich na góly. Ne vždy jim to však spolu ladí. "Celé mužstvo musí hrát tak, aby to vyhovovalo jejich stylu. Pokud si budeme vytvářet šance tak jako proti La Coruni, ty góly přijdou. Od obou," dodal Benítez. Ve středu Liverpool se španělským týmem v Lize mistrů pouze remizoval 0:0, kouč si ale výkon svých svěřenců pochvaloval.

Pokud by se však třiadvacetiletému Francouzi a českému kanonýrovi, jenž ho věkově dožene příští týden, stále společně nedařilo, může nastoupit Harry Kewell. Australský útočník je již fit po zranění a může někoho z tradičního dua nahradit. "Je to jedna z možností. Když jsem využil Harryho jako druhého útočníka v utkání s Chelsea, tak mě nezklamal. Je dobrý ve vzduchu, umí střílet a je technicky vybavený," řekl Benítez.

Reklama

Související témata: