Hlavní obsah

Chelsea rozdrtila Blackburn, Čech nedostal gól

Fotbalisté Chelsea rozdrtili v anglické lize Blackburn 4:0 a odrazili nápor Evertonu, který na jejich druhé místo dotírá. Petr Čech v lize poosmé nedostal gól, jeho tým snížil náskok vedoucího Arsenalu na dva body. Před Arsenalem je v neděli těžký zápas na hřišti Manchesteru United.

Foto: archiv

Petr Čech

Článek

Chelsea dosáhla nejvyšší výhry v sezoně a vděčí za ni Islanďanu Gudjohnsenovi, který se až v 26 letech dočkal svého prvního hattricku v kariéře.

Po trefě do sítě CSKA Moskva v Lize mistrů dnes předvedl ještě lepší představení. První gól skoro do prázdné branky, druhý prudká střela po centru za obranu a třetí z penalty - to byla Gudjohnsenova kanonáda, která trvala jen třináct minut. Když jej po sedmdesáti minutách střídal Srb Kežman, publikum mu bouřlivě aplaudovalo. Blackburn prohrál 0:4 podruhé za sebou, minule jej na vlastním hřišti vyučil Middlesbrough.

Trenér Chelsea José Mourinho přitom v minulých dnech paradoxně lamentoval, že má problémy s útočníky. Drogba s Robbenem jsou zranění, Mutu má problémy s drogami a Kežman je z formy. Kdyby byly nyní umožněné přestupy, prý by Mourinho okamžitě stáhl Carltona Colea z hostování v Aston Ville.

Nizozemec Robben se ale od zranění v přípravě dal dohromady a v sobotu si v poslední půlhodině odbyl soutěžní debut v dresu Chelsea, který si mohl dokonce osladit gólem.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Aston Villa - Fulham 2:0 (29. Solano, 75. Hendrie), Chelsea - Blackburn 4:0 (37., 38. 50. z pen. Gudjohnsen, 74. Duff), Crystal Palace - West Bromwich Albion 3:0 (12. z pen. a 50. Johnson, 5. Hall), Norwich City - Everton 2:3 (48. McKenzie, 57. Francis - 10. Kilbane, 40. Bent, 73. Ferguson), Tottenham - Bolton 1:2 (41. Keane - 11. Džajdí, 75. Pedersen); Liverpool - Charlton 2:0 (57. Riise, 74. García).

Reklama

Související témata: