Hlavní obsah

Čech: rychlé góly Blackburn položily

PRAHA/LONDÝN

Už osmkrát dokázal brankář Chelsea Petr Čech v anglické Premier League neinkasovat, v sobotu přispěl čistým kontem k výhře londýnského klubu nad Blackburnem. "Moc jsem si tentokrát nezachytal, prošlo ke mně jen pár míčů. Hlavně ve druhé půli to byla naše exhibice a soupeř se jen bránil," říká reprezentační jednička v rozhovoru pro Právo.

Foto: archiv

Petr Čech

Článek

V sobotu jste v dresu Chelsea vychytal proti Blackburnu další nulu. Berete výhru 4:0 nad týmem, který v sezóně venku nezískal ani bod, jako povinnou? Důležité jsou tři body a všichni máme radost, že se nám konečně podařilo proměnit víc šancí. Blackburn nehrál tak špatně, ale položily ho dva slepené góly Gudjohnsena v závěru první půle. Dostal výborné míče za obranu a dokázal je zúročit.

Právě Gudjohnsen se dosud potýkal se slabší střeleckou formou. Když se trefil proti CSKA Moskva, tak anglická média psala něco v tom duchu, jestli se jim to nezdálo... Chytil se, což je při absenci zraněného Drogby dobře. Proti Blackburnu jsme hráli vlastně na tři útočníky a Gudjohnsena ze stran hodně podporovali Joe Cole s Duffem. Dva góly mu pomohly, takže šel dokonce ve druhé půli na penaltu, i když byl faulovaným hráčem. Normálně by ji kopal Lamapard, ale chtěli jsme, aby si Eidur dal hattrick. To se podařilo, kopnul to mazácky, gólman šel na druhou stranu.

Kolik jste měl v utkání práce? Moc jsem si tentokrát nezachytal, prošlo ke mně jen pár míčů. Jedinou trochu nebezpečnou akcí Blackburnu byl tečovaný trestný kop, který jsem chytil. Hlavně ve druhé půli to byla naše exhibice a soupeř se jen bránil.

Protočil trenér Mourinho oproti duelu Ligy mistrů s CSKA Moskva hodně sestavu? Nehráli Gallas, Ferreira ani Makelele, kteří dostali volno, aby se to trošku prostřídalo. V základu se objevili Parker, Johnson nebo Carvalho. Poprvé po zranění nastoupil v dresu Chelsea Nizozemec Robben. Odehrál poslední půlhodinu a zahrál výborně. Několikrát se dostal do zakončení.

Trenér Mourinho obvykle hráče jmenovitě nechválí. Ve vašem případě však udělal po utkání s CSKA výjimku. Těší vás to? To udělá radost každému. Dostávám důvěru a člověku se hraje líp, když ví, že za ním trenér stojí. Ale fotbal je kolektivní sport a důležité jsou výkony mužstva jako celku. Takže si v kabině vždycky plácneme, řekneme si, že jsme zahráli dobře, a dál to moc nerozebíráme.

Přišel i po Blackburnu do kabiny majitel klubu Abramovič? Samozřejmě, ani v sobotu neudělal výjimku. Ale on nikdy moc nemluví, jen každému podal ruku a pogratuloval k výhře.

Reklama

Související témata: