Hlavní obsah

Jarolím pečetil vítězství nad Dortmundem

PRAHA

Víkendová premiéra trenéra Thomase Dolla na lavičce Hamburku byla úspěšná i zásluhou Davida Jarolíma, který přispěl gólem k výhře 2:0 nad Dortmundem. Tomáš Rosický s Janem Kollerem v dresu Borussie přihrávali svým spoluhráčům do vyložených pozic, ale zejména Brazilec Ewerthon neměl svůj den.

Článek

V době největšího tlaku, když už hosté vedli 1:0, si naběhl na Mpenzovu přihrávku Jarolím a z hranice šestnáctky překonal domácího gólmana, který měl zakrytý výhled.

V Mönchengladbachu nastoupili za domácí čtyři Češi, ale Borussii to štěstí nepřineslo. Václav Svěrkoš nebyl na hřišti příliš vidět, navíc obdržel žlutou kartu. V útoku se neprosadil ani jeho kolega Marek Heinz, naopak Ivo Ulich patřil ve svém týmu k nejlepším hráčům na hřišti.

Milan Fukal si natrhl vazy v kotníku a čeká ho až šestitýdenní pauza. Devětadvacetiletý hráč si zvrtnul nohu hned na začátku duelu, po něm odjel na vyšetření do nemocnice, kde dostal na pravou nohu sádru.

Útočník Vratislav Lokvenc se dostal na hřiště pouze na první poločas, ale ten se mu stejně jako celému mužstvu nepovedl. Bochum dostala tři branky a o výhře Wolfsburgu bylo rozhodnuto. Ve druhé půli dostal šanci i Filip Trojan, porážku svého týmu se mu ale zmírnit nepodařilo.

Jankulovski nad Ujfalušim nevyhrál

V anglické Premier League nedostal Petr Čech poosmé gól a Chelsea rozdrtila Blackburn 4:0. Milan Baroš byl u výhry Liverpoolu nad Charltonem na hřišti do 76. minuty, pak střídal. To už domácí vedli 2:0 a skóre se do konce zápasu nezměnilo.

Na čtvrtou příčku druhé nejvyšší soutěže poskočil West Ham, který v obraně s Tomášem Řepkou porazil 3:1 Gillingham.

Juventus Turín, v jehož sestavě odehrál celý zápas Pavel Nedvěd, porazil Sienu 3:0 a bez prohry vede italskou Serii A. Duel reprezentačních kolegů Marka Jankulovského s Tomášem Ujfalušim neměl vítěze. Jejich týmy Udine resp. Fiorentina si rozdělily body po remíze 2:2, což příliš nepomohlo ani jednomu mužstvu.

Ve Vídni remíza

Ajax Amsterdam podlehl PSV Eindhoven 0:2. Tomáš Galásek hostům chyběl kvůli potížím s ploténkou, obránce Zdeněk Grygera se z lavičky náhradníků na trávník nedostal.

V Rakousku uštědřil Pasching debakl hráčům Mattersburgu. Patrik Ježek sledoval poslední čtvrthodinu z lavičky, hostující René Wagner odehrál celý zápas. Derby mezi vídeňskými fotbalovými celky Rapidem a Austrií skončilo remízou 1:1. Na Hanappiho stadiónu se sešli i tři Češi: V útoku Rapidu Tomáš Došek a v záloze hostující Austrie Libor Sionko se Štěpánem Vachouškem. Gól však nedali.

V Rusku překvapil Volgograd remízou 1:1 na stadiónu moskevského Spartaku. Nerozhodný stav zkoušel převážit na stranu domácích i obránce Martin Jiránek.

Richard Dostálek s Tomášem Čížkem pomohli Kazani uhrát bezbrankovou remízu s moskevským Lokomotivem, gólman Antonín Kinský vychytal Saturnu Ramenskoje výhru 2:0 na stadiónu moskevského Dynama. Celý zápas odehrál za Vladikavkaz při vítězství 2:1 nad Jaroslavlí i obránce Erich Brabec. Šlágr kola mezi Petrohradem a CSKA Moskva se hraje v pondělí.

Reklama

Související témata: