Hlavní obsah

Hibernian - Hearts 1:5Skácel zařídil Hearts na rozloučenou triumf ve Skotském poháru

Glasgow
Aktualizováno

Záložník Rudolf Skácel se stal hrdinou finále Skotského fotbalového poháru, v němž dvěma góly přispěl k vítězství Heart of Midlothian nad Hibernian 5:1. Edinburský klub vyhrál soutěž poosmé v historii, bývalý český reprezentant byl i u předchozího pohárového triumfu v roce 2006.

Foto: Russel Cheyne, Reuters

Rudolf Skácel má důvod k radosti: dvěma góly přispěl k trimfu Hearts ve finále Skotského fotbalového poháru

Článek

V dnešním městském derby s Hibernian Skácel zvýšil v 27. minutě na 2:0 a čtvrt hodiny před koncem zpečetil výhru Hearts posledním gólem zápasu. Zápas v glasgowském Hampden Parku výrazně ovlivnil úvod druhého poločasu, kdy byl po faulu na Susa Santanu vyloučen obránce Hibernian Pa Kujabi.

Jeho zákrok potrestal z penalty Danny Grainger a Hearts pak přidali oslabenému soupeři ještě dvě branky. Skácel měl velký podíl už na postupu týmu do finále, když jedním gólem pomohl v semifinále vyřadit Celtic Glasgow.

Novou smlouvu Skácelovi ale klub nenabídl

"Každá trofej je fantastická, ale tahle má pro nás ještě větší cenu, že jsem ji získali v derby s naším rivalem," uvedl Skácel v rozhovoru pro Sky Sports. Oba edinburské celky se střetly ve finále poprvé od roku 1986. "Na tento den se bude dlouho vzpomínat, možná dalších sto let. Jsem rád, že jsem k tomu přispěl. Touhle trofejí jsme zachránili sezónu," dodal. V ligové soutěži skončili Hearts pátí.

Pro Skácela, jenž byl s 12 góly nejlepším střelcem Hearts v lize, bylo finále poháru zřejmě rozlučkou. Dvaatřicetiletému fotbalistovi končí v klubu smlouva a vedení mu novou nenabídlo, protože musí šetřit.

Bývalý hráč Slavie a Hradce Králové strávil v Hearts uplynulé dvě sezóny, předtím zářil v jejich dresu v ročníku 2005/06. Jeho další zahraniční angažmá v Marseille, Panathinaikosu, Southamptonu, Hertě Berlín a Larise tak úspěšná nebyla.

Reklama

Související témata: