Hlavní obsah

Ajax Amsterdam se vážně zajímá o Kollera

AMSTERDAM

Českého fotbalistu Jana Kollera si vedení Ajaxu Amsterdam vyhlédlo jako náhradu za Zlatana Ibrahimovice, který v létě odešel do Juventusu Turín. Podle magazínu Voetbal International má nizozemský mistr vytypované tři posily a Koller je mezi nimi na prvním místě. Problémem může být jen Kollerův plat, v Dortmundu si český útočník vydělá 2,5 miliónu eur za sezónu.

Foto: ČTK/AP

Jan Koller v dresu Dortmundu.

Článek

O tom, že se v Nizozemsku o Kollerově příchodu hodně spekuluje, svědčí i pondělní textová zpráva, kterou Kollerovi zaslal jeho reprezentační spoluhráč Tomáš Galásek, opora Ajaxu. "Od něho jsem se o tom dozvěděl poprvé, ale to je všechno, co jsem slyšel," řekl ČTK v telefonickém rozhovoru Koller.

V Dormundu má smlouvu do roku 2006

Dvoumetrový český útočník by se trenérovi Ronaldu Koemanovi hodil, neboť je podobným typem hráče jako Ibrahimovic. Švédský reprezentant pomohl v minulé sezóně Ajaxu třinácti góly k prvenství v lize, v níž se týmu letos zatím nedaří. Po devíti kolech je Ajax šestý se ztrátou sedmi bodů na vedoucí Feyenoord Rotterdam.

Jenže zatím se nezdá pravděpodobné, že by Kollerův přestup v zimním termínu byl na spadnutí. Fotbalista o změně dresu neuvažuje. "Teď se chci soustředit jen na výkony Dortmundu, s kterým musíme hodně napravovat. I proto na takové věci zatím nemyslím," prohlásil fotbalista, kterého v Dortmundu pojí smlouva platná do roku 2006.

Koller má přednost před ostatními

Dalšími alternativami vedle Kollera jsou polský reprezentant Maciej Žurawski z Wisly Krakov a Markus Rosenberg ze švédského Halmstadu. Podle Voetbal International na ně obrátí funkcionáři Ajaxu svou pozornost v případě, že jejich snaha získat Kollera ztroskotá.

Český útočník je i letos oporou Dortmundu, kterému se však v bundeslize nedaří. Po prohře s Hamburkem v devátém kole klesl už na patnácté místo. O Kollera, který je s pěti góly nejlepším střelcem Borussie, se nedávno zajímaly také Marseille a Fenerbahce Istanbul. Český reprezentant však zůstal spolu s Tomáše Rosickým ve vestfálském klubu, sužovaném velkými ekonomickými problémy.

Reklama

Související témata: