Hlavní obsah

Jarošík: Na Zenit jsme jeli vyhrát

PRAHA/MOSKVA

Důležitý krok k mistrovskému titulu udělali fotbalisté CSKA Moskva, když vyhráli pondělní dohrávku 27. kola na hřišti Zenitu Petrohrad, jednoho z největších soků v boji o ruský ligový trůn. V dresu vítězů nastoupil na čtyřiasedmdesát minut i český reprezentační záložník Jiří Jarošík.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jiří Jarošík

Článek

"Čtyři dny před utkáním jsem netrénoval. Měl jsem problém s nakopnutým kotníkem. Až v den zápasu jsem se domluvil s doktorem a trenérem, že půjdu hrát," vypráví Jarošík. "Naskočil jsem do toho rovnýma nohama, a tak jsem byl rád, že jsem to zvládl."

V jednom z klíčových zápasů nechtěl chybět. "Bylo to nesmírně důležité utkání. Také hodně sledované médii. Vždyť se střetla mužstva dělající čest ruskému fotbalu v Evropě. I proto byl stadión Zenitu vyprodaný," přibližuje atmosféru borec slavící dnes sedmadvacáté narozeniny.

CSKA nakonec v Petrohradu vyhrálo 3:0 a v tabulce má na svého soupeře, okupujícího bronzovou pozici, tři kola před koncem náskok pět bodů. Druhý Lokomotiv Moskva ztrácí body tři. "Jeli jsme do Petrohradu vyhrát," netají Jarošík sebevědomí, s nímž do utkání nastoupil jeho tým.

"Všechno se odvíjelo od prvního gólu, který jsme dali už ve dvanácté minutě. Zalezli jsme a trestali domácí z brejků. Zápas mohl skončit větším rozdílem. Ale nutno přiznat, že i Zenit byl aktivní," rekapituluje Jarošík průběh duelu.

Nic není definitivní

Náskok, který si jeho tým vytvořil, nepřeceňuje. "Rozhodně nemůžeme říct, že máme titul jistý. Ještě zbývají tři utkání a nic není definitivní. Žádné oslavy neproběhly, šampaňské jsme nepopíjeli. Jen byla v kabině a cestou domů v letadle skvělá nálada," líčí dvacetinásobný reprezentant.

CSKA hraje ještě s momentálně čtvrtou Samarou, dále s Dynamem Moskva a FK Moskva. "Nikam neletíme, což je dobré. Budou to těžké zápasy, nicméně jsme rozjetí a fakt věřím, že už si titul nenecháme vzít. Byla by to strašná škoda, když jsme celou sezónu museli soupeře dohánět."

Jarošíkův tým čeká ještě boj v Lize mistrů, kde má moskevský klub ve skupině s Chelsea, Paris SG a FC Porto reálnou naději na postup. "Pro vedení je jasnou prioritou zisk ruského titulu, abychom za rok mohli znovu hrát Champions League. Vždyť kde jinde se můžete zviditelnit a přilákat nové atraktivní hráče," říká Jarošík.

Reklama

Související témata: