Hlavní obsah

Baroš zazářil v anglickém poháru

BERLÍN

Dvě branky za čtyřicet minut. Takový byl účet Milana Baroše v úterním zápase anglického Ligového poháru. Český reprezentant se sice dostal v utkání třetího kola proti druholigovému Milwallu na hřiště až v dvaapadesáté minutě, jednobrankový náskok Liverpoolu stačil ale stačil rozšířit ještě o dvě branky.

Článek

Když Baroš přišel na trávník,  vedl už Liverpool po brance Salifa Diaa 1:0. Poprvé se český kanonýr trefil v sedmdesáté minutě, kdy se po přihrávce Stephena Warnocka ocitl před opuštěnou domácí brankou. Druhou trefu pak přidal v nastaveném čase.

Trenér Liverpoolu Rafael Benítez hodnotil Barošovo střelecké vystoupení střízlivě. "Hrál dobře, ale důležitější je mít dobrý tým," řekl na oficiálních internetových stránkách klubu španělský kouč, který do pohárového zápasu poslal náhradníky a v rozložení zátěže na více hráčů chce pokračovat i nadále. "Budu pokračovat v rotačním systému, chci i nadále využívat všechny své hráče," dodal.

S náhradníky do pohárového zápasu nastoupil i Manchester United a na hřišti druholigového Crewe vyhrál rovněž 3:0. Trenér Alex Ferguson, jehož svěřenci za týden v Lize mistrů přivítají pražskou Spartu, poslal na hřiště odlišnou celou základní sestavu oproti té, co v neděli v lize zastavila sérii neporazitelnosti Arsenalu.

Z výsledků 3. kola Ligového poháru
Millwall - Liverpool 0:3, Crewe - Manchester United 0:3, Portsmouth - Leeds 2:1, Burnley - Aston Villa 3:1.

Koller se Štajnerem rozhodovali

Fotbalisté Jiří Štajner a Jan Koller svými góly rozhodli o výhrách Hannoveru a Dortmundu v úterním desátém kole německé ligy. Štajner se podílel na vítězství nad Kaiserslauternem dvěma brankami, Koller zase zaznamenal jedinou trefu zápasu v Berlíně s tamní Herthou.

Obrovitý reprezentační útočník možná ukončil krizi trápící se Borussie, která čekala sedm zápasů na výhru a musela se vyrovnávat s velkým tlakem fanoušků. Koller se prosadil ve 44. minutě svým typickým způsobem - po přihrávce Kringeho vstřelil hlavou svůj šestý gól v sezóně.

Ve druhém poločase ještě Koller vyslal do dobré šance svého parťáka Tomáše Rosického, s jeho střelou si však brankář Fiedler poradil. Borussia díky výhře v Berlíně poskočila z patnáctého na jedenácté místo tabulky.

Štajner se naposledy trefil v utkání čtvrtého kola s Freiburgem, a to hned dvakrát. Střelecké pokračování si připravil na úterý a opět to byl z jeho strany dvojitý zásah.

Za vyrovnaného stavu se prosadil dvacet minut po přestávce, když si pohrál se dvěma soupeři a levačkou poslal Hannover do vedení. Definitivní pojistku člen širšího reprezentačního kádru přidal čtyři minuty před vypršením řádné hrací doby.

Bundesliga - 10. kolo:
Bayern Mnichov - Wolfsburg 2:0 (24. a 45. Pizarro), Bochum - Mönchengladbach 3:0 (54. Preuss, 85. Wosz, 90. Madsen), Hannover - Kaiserslautern 3:1 (65. a 86. Štajner, 33. Tarnat - 26. Amanatidis), Hertha Berlín - Dortmund 0:1 (44. Koller).
TABULKA

Reklama