Hlavní obsah

Owen zažil v Realu týden snů a přesvědčil, že je zabiják

Parádní týden prožil v madridském Realu anglický fotbalový útočník Michael Owen. Do španělské metropole přišel Owen v létě z Liverpoolu, ale místo řádění v základní sestavě spíše vysedával na lavičce. To by se mělo brzy změnit, soudí španělští žurnalisté. Owen totiž skóroval ve všech třech posledních utkáních a prokázal instinkt zabijáka.

Článek

Naposledy se anglický reprezentant prosadil v úterním poháru. Real porazil Leganes 2:1, druhý gól přitom přidal Fernando Morientes, který se objevil v základu 'Bílého baletu' vůbec poprvé v sezóně. Oběma skvělým střelcům pomohla do sestavy skutečnost, že kouč Mariano Garcia Remon nechal odpočívat většinu hráčů, na něž spoléhá, včetně útočného dua Ronaldo - Raúl.

"Byl to skvělý týden a určitě jsem zažíval nejlepší okamžiky od chvíle, kdy jsem sem přišel. Nemůžu být šťastnější," rozplýval se po zápase Owen. Bývalý spoluhráč českých fotbalistů Vladimíra Šmicra a Milana Baroše si pochvaloval nejen povedený týden, ale i spolupráci s Morientesem. "Rozuměli jsme si a ukázali jsme, že spolu můžeme hrát. Navíc mi dal vynikající přihrávku," chválil Owen parťáka.

Trenér Remon tak možná bude muset přehodnotit rozhodnutí ze začátku sezóny, podle něhož jsou jasnými jedničkami v útoku Raúl s Ronaldem. Do toho ho tlačí i redaktoři španělského sportovního deníku Marca. Owen si podle nich zaslouží místo v základní sestavě: "Je jedno, kdo zůstane na lavičce. Všichni v Madridu pochopili, že je zabiják. Ukázal, že je schopen dělat to nejtěžší ve fotbale - střílet góly."

Brazilské hvězdy chtějí španělské občanství

List Marca přinesl kromě povzbudivého komentáře pro Owena i informaci o tom, že se brazilské hvězdy Realu Ronaldo a Roberto Carlos chtějí stát Španěly.

Podle informací sportovního deníku Marca hodlají oba fotbalisté do sezóny 2005/06 získat španělské občanství, aby v Realu neměli statut cizinců. Brazilská reprezentace se však jejich ztráty bát nemusí, oba si chtějí ponechat také občanství své rodné země.

Ve španělské nejvyšší soutěži smějí za každý klub nastoupit maximálně tři zahraniční fotbalisté z nečlenských zemí Evropské unie. Díky španělskému občanství by se Ronaldo i Roberto Carlos do této kvóty nepočítali.

Reklama

Související témata: