Hlavní obsah

Chelsea vykopla Mutua: Drogy netolerujeme!

LONDÝN

"My drogy netolerujeme," s těmito slovy poslalo vedení fotbalové Chelsea na dlažbu rumunského ostrostřelce Adriana Mutua. Reagovalo tak na hráčovu aféru, která odstartovala minulý měsíc pozitivním dopingovým nálezem na kokain. "Tohle nemá ve sportu co dělat," neměl druhý tým anglické Premier League slitování. Rumun doufal, že se za něj klub postaví.

Článek

Londýňanům došla trpělivost s rumunským bouřlivákem. Ten v první reakci popřel, že by užil jakoukoliv drogu, pak přiznal kokain, aby posléze vše odvolal a prohlásil, že bral pouze prostředky pro zvýšení sexuální výkonnosti. "Naše tolerance k jakýmkoliv drogám, ať už zlepšujícím výkon sportovce, či tzv. 'společenským', je prostě nulová," stojí v prohlášení Chelsea.

Klub v prohlášení dodal, že cítí zodpovědnost za fanoušky, hráče, zaměstnance a všechny ty, kteří mají něco do činění s Chelsea. "Každý hráč, který užívá drogy, porušuje nejen pravidla anglické fotbalové asociace FA, ale i svou smlouvu s klubem. Proto plně podporujeme FA v boji s těmito prohřešky," uvedl dále klub.

Stále mu hrozí dva roky

Pětadvacetiletému Mutuovi hrozí stále až dvouletý zákaz činnosti. Vše se zhrošilo tím, že si nad ním dosavadní zaměstnavatel umyl ruce. Přitom Mutu, aby se přísnému trestu vyhnul, navštívil během října psychiatra. To mu, společně s dřívějším přiznáním a následným podstoupením léčby, mělo pomoci k mírnějšímu šestiměsíčnímu trestu. Nyní je ale vše znovu otevřené.

Do Chelsea přišel Mutu jako jedna z prvních posil Romana Abramoviče. Ruský miliardář za Rumuna italské Parmě zaplatil 15,8 miliónů liber. V prvních šesti zápasech dal Mutu pět branek, ale pak formu ztratil. Tehdejší kouč Claudio Ranieri ho vyřadil ze sestavy a jeho nástupce José Mourinho ho na lavičce nechal.

Zajímavostí také je, že předtím, než Ranieri mužstvo předal Mourinhovi, varoval ho před Mutuem: "Je to časovaná bomba."

Reklama

Související témata: