Hlavní obsah

Stožický se po odchodu z Teplic těší v Trnavě na evropské poháry

Josef PešoutSport.cz

Jen se severočeským fotbalem spojil svou dosavadní prvoligovou dráhu záložník Vlastimil Stožický, který postupně vystřídal Teplice, Jablonec, Most, Teplice, Ústí nad Labem a znovu Teplice. V nadcházející sezóně ho ale na českých trávnících neuvidíme, protože přestoupil do slovenského Spartaku Trnava. „Čeká mě v jeho barvách i evropský pohár, takže jsem na to zvědavý,"svěřil se Stožický v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Vlastimil Stožický.

Článek

Jak se ohlížíte za svou bilancí v české lize?

Působil jsem v ní šest nebo sedm let. Prošel jsem několika kluby a dal jsem i nějaké góly. Nyní mi v Teplicích skončila roční smlouva a teplické vedení neuplatnilo opci. A tak jsem přijal hned první nabídku, která přišla z Trnavy. Ale na Teplice jsem rozhodně nezanevřel.

Jaké jsou vaše první poznatky z Trnavy?

Trénujeme už přes čtrnáct dní. Máme za sebou dvě soustředění. V pátek jsme hráli dvojzápas s Baníkem Ostrava. Hrál jsem na postu pravého beka. Pak jsme dostali krátké volno, a tak jsem jel domů do Teplic a v sobotu jsem sledoval teplické kluky v Proboštově.

Vzpomněl jste si na to, že jste loni vstřelil za Teplice dva góly Ostravě v prvním ligovém kole?

To byl tehdy pěkný zážitek. Bohužel to už je minulost.

Trnavu vede český trenér Pavel Hoftych. Máte u svého krajana privilegia?

Tak to určitě ne. Těch Čechů je nás v Trnavě víc, třeba Gross, Vyskočil, Raška, Koubský a znal jsem i Slováky Gašparíka a Kaščáka, kteří také působili v české lize. Pro mě je příjemné, že neexistuje jazyková bariéra (úsměv).

Jaká je trenérova pozice?

Vynikající. Pavel Hoftych je moc uznávaný.

A trnavské klubové ambice?

Na jaře hráli do posledního kola o titul, skončili druzí. Takže cíle jsou pořád vysoké. Přiznám se, že teď především čekáme na soupeře pro náš vstup do předkola Evropské ligy. Minule vypadla Trnava v posledním předkole s Lokomotivem Moskva a letos bychom se chtěli dostat přímo do základní skupiny. Předností Trnavy je velký fanklub, který má až skoro tři tisíce členů a ti chodí na všechny zápasy. Liga začíná už v polovině července.

Jak dlouho chcete v klubu zůstat?

Mám smlouvu na dva roky. A chtěl bych ji dodržet.

Reklama