Hlavní obsah

Manchester v lize zklamal, odnést to má Sparta

Fotbalisté Manchesteru United budou mít velkou motivaci předvést se ve středečním utkání Ligy mistrů s pražskou Spartou v dobrém světle poté, co pokazili sobotní ligový zápas v Portsmouthu. Trenér Alex Ferguson se na ně hodně zlobil, protože porážka 0:2 podle něj úplně vymazala význam předchozího vítězství nad vedoucím Arsenalem.

Článek

"Je to pro nás pořádný kopanec do zubů. Propásli jsme velkou šanci po výborném výkonu z minulého víkendu," rozčiloval se Ferguson. Jeho tým totiž mohl umazat další část manka na první místo, neboť Arsenal v sobotu vydřel v poslední minutě remízu 2:2 se Southamptonem.

Před týdnem Manchester slavil cenný úspěch nad obhájcem titulu, ale podle Fergusona tento výsledek přišel vniveč. "Mělo nás to nakopnout, abychom hráli to, na co tenhle tým má. Ale nestalo se, hráli jsme špatně," kritizoval skotský kouč své svěřence. Hráči United sice měli v první půli navrch, ale po přestávce je srazila penalta Davida Unswortha nařízená za faul Ria Ferdinanda a druhý gól Nigerijce Aiyegbeniho Yakubua.

Ferguson: Proč nejsme schopni dát gól?

Manchesteru chyběl potrestaný van Nistelrooij, Ferguson do útoku poslal dvojici Wayne Rooney, Alan Smith, která se však neprosadila. Neuspěl ani střídající Louis Saha, nejvíc šancí však promarnil portugalský záložník Cristiano Ronaldo.

"Musíme se zamyslet nad tím, kolik šancí jsme zahodili. Na téhle úrovni si to nemůžeme dovolit. Hráli jsme bez Ruuda, ale hráči, kteří nastoupili, jsou schopní. Dneska ale nedokázali trefit branku, což je základ, když chcete dát gól. A za to musí nést zodpovědnost," vyčinil svým hvězdám Sir Alex.

Carroll bojuje o místo

Mimořádnou motivaci bude mít v utkání se Spartou brankář Roy Carroll, který se snaží udržet na pozici gólmanské jedničky. V úterý se mu připomněl jeho americký konkurent Tim Howard, jenž udržel čisté konto v pohárovém utkání proti Crewe. Stejný plán má před středečním duelem na Old Traffordu Carroll.

Hráči "Reds" mu mohli děkovat i po bezbrankovém utkání na Letné, kde zneškodnil několik velkých šancí Sparty. Pražany čeká čestný úkol: pokusit se dobýt Old Trafford, což se v evropském poháru povedlo naposledy před třemi lety La Coruni. Od té doby Manchester doma v Lize mistrů neprohrál.

S Ferdinandem to bude lepší

"Věříme si, tak to v Manchesteru chodí. Máme zpátky Ria Ferdinanda, což je hodně znát, protože je to mimořádný hráč," pochvaloval si Carroll návrat obránce anglické reprezentace, který do Prahy nedorazil kvůli pohřbu své babičky.

Reklama

Související témata: