Hlavní obsah

Fotbalista Papadopulos míří z Rostova do polského Lubinu

Lubin

Fotbalový útočník Michal Papadopulos bude hrát od nové sezóny za polský celek Zaglebie Lubin, kde se potká s českým trenérem Pavlem Hapalem. Papadopulos do Polska míří z ruského Rostova, kde strávil poslední soutěžní ročník. V Lubinu podle svého manažera Viktora Koláře podepsal jednoletou smlouvu s možnou opcí na další dva roky.

Foto: Zdeněk Pavlis, Sport.cz

Michal Papadopulos

Článek

Sedmadvacetiletý hráč netajil, že právě přítomnost trenéra Hapala, pod nímž zažil svá nejpovedenější období v Ostravě a Mladé Boleslavi, byla při jeho přestupu do Lubinu rozhodujícím okamžikem.

"Byli jsme spolu v kontaktu asi měsíc od skončení sezóny, vyptával se, jaká je moje situace v Rostově. Řekl jsem si, že by bylo dobré pod trenérem (Hapalem) zase hrát. Navíc jsem slyšel hodně dobrého i o Lubinu," uvedl Papadopulos na internetových stránkách polského klubu.

Hapal působí v Lubinu od ledna. V jarní části sezóny "vytáhl" tým ze sestupových příček až na konečnou devátou pozici. V mužstvu působí i český záložník Jiří Bílek, někdejší hráč Blšan, Liberce a Kaiserslauternu.

Příchod do Lubinu velkým povzbuzením

Papadopulos, pětinásobný český reprezentant, si v Lubinu vyzkouší už sedmé zahraniční angažmá. V juniorském věku působil ve slavném Arsenalu, pak hrál v Německu za Leverkusen a Chotěbuz, v Nizozemsku hájil barvy Heerenveenu a v Rusku nejprve nastupoval v druholigovém Soči a pak v Rostově.

V Rostově, kam zamířil loni v létě na poslední chvíli přestupního období po krachu klubu v Soči, odehrál v minulé sezóně devět zápasů a vstřelil jeden gól v nejvyšší soutěži. Teď se Papadopulos těší do Polska. "Trenér Hapal mně už klub představil. Je tady krásný stadión, který se nedá porovnávat s tím, na čem jsme hráli v Rusku. Příchod do Lubinu je pro mě zkrátka velkým povzbuzením," uvedl Papadopulos.

Reklama