Hlavní obsah

Nedvěd skóroval za Juventus proti Chievu

Fotbalisté Juventusu Turín dál pevně třímají otěže italské ligy a velkou zásluhu na tom má Pavel Nedvěd. Majitel Zlatého míče dnes svou třetí brankou v sezóně pomohl "Staré dámě" k hladké výhře nad Chievem 3:0. Jeho klub si na prvním místě udržel pětibodový náskok před AC Milán.

Článek

Juventus poosmé vyhrál a jeho brankář Buffon posedmé neinkasoval. S dvaceti brankami má společně s Lecce i nejlepší útok. Proti Chievu se nezastavil ani bez Del Piera a Trezegueta, které v poslední době rovnocenně zastoupila letní posila z Ajaxu Ibrahimovic. Nedvěd se prosadil po hodině hry, kdy zakončil rychlý brejk Blasiho a Kapa.

Třetí Lecce inkasovalo tvrdý direkt, když ve Florencii prohrálo 0:4. Domácí uspěli i ve druhém zápase pod prozatímním koučem Busem a vyšvihli se na šestou příčku. Tomáš Ujfaluši u toho ale chyběl.

Vzácný důvod k radosti dali svým fanouškům hráči AS Řím. Na dosud nepovedenou sezónu dali zapomenout pětibrankovou smrští do sítě Cagliari a výhra mohla být ještě větší, kdyby Totti i napodruhé z penalty uspěl. Skóre v závěru dvakrát navýšil Montella a s osmi brankami se dostal do čela střelecké tabulky.

Italská liga - 9. kolo:
Fiorentina - Lecce 4:0 (62. a 71. Obodo, 47. Jörgensen, 90. Chiellini), Juventus - Chievo Verona 3:0 (24. Zalayeta, 65. Nedvěd, 79. Ibrahimovic), Livorno - Brescia 2:1 (42. Lucarelli, 72. Doga - 25. Caracciolo), Messina - Reggina 2:1 (65. Zampagna, 75. Di Napoli - 33. Bonazzoli), Parma - Bergamo 2:2 (40. a 54. z pen. Gilardino - 45. Budan, 75. Montolivo), AS Řím - Cagliari 5:1 (89. a 90. Montella, 2. Dellas, 6. Totti z pen., 63. Perrota - 31. Suazo), Siena - Boloňa 1:1 (53. Chiesa - 36. Cipriani).

Fotbalisté Zaragozy porazili ve španělské lize nad FC Sevilla 3:0 a nejvíc tak pomohl Barceloně, která má nyní v čele tabulky šestibodový náskok. Zaragoza se od začátku tlačila do útoku a odměnou byla gólová hlavička Argentince Galletiho. Své vizitky pak poslal i nejlepší střelec týmu Villa, jenž se prosadil ze značky pokutového kopu a po přestávce i po ideální přihrávce Alvara.

Blízko teprve šestému bodu v sezóně byli fotbalisté Mallorky, kteří doma dlouho drželi remízu se Santanderem. V nastaveném čase se však prosadil Izraelec Benajun, a nechal tak Real stále na dně tabulky. Předposlední místo patří Mallorce pouze díky lepšímu skóre před Numancií, která dnes prohrála doma se San Sebastianem.

Fotbalisté Realu Madrid po rozpačitém úvodu získávají půdu pod nohama a v ligové tabulce se už vyškrábali na třetí místo sedm bodů za vedoucí Barcelonu. V sestavě Realu se znovu objevili tři útočníci, z nichž jediný Raúl vyšel naprázdno. Bylo to paradoxně na den přesně deset let poté, co tento fenomenální střelec a současný kapitán v bílém dresu nastoupil poprvé.

Španělská liga - 9. kolo:
La Coruňa - Albacete 0:0, Espaňol - Villarreal 0:0, Mallorca - Santander 1:2 (80. Jorge Lopez - 3. Pedro Lopez, 90.+1 Benajun), Zaragoza - FC Sevilla 3:0 (27. z pen. a 59. Villa, 13. Galletti), Pamplona - Levante 0:1 (23. Sergio Garcia), Numancia - San Sebastian 0:2 (69. Labaka, 80. Karpin), Real Madrid - Getafe 2:0 (28. Owen, 79. Ronaldo).

Dvě trefy střídajícího Selima Tebera v závěrečných deseti minutách zápasu německé ligy přinesly fotbalistům Kaiserslauternu vítězství 2:1 nad Bielefeldem a trenérovi Kurtu Jarovi zachránily práci. Teber se poprvé prosadil v 80. minutě - osm minut poté, co přišel na hřiště. Vítězný gól dal krátce před závěrečným hvizdem a Kaiserslautern se díky třem bodům odlepil z posledního místa v tabulce.

V dresu poražených odehrál celý zápas obránce Petr Gabriel, který stále musí nastupovat s ochrannou maskou na zlomené lícní kosti. Nováček první ligy se ujal vedení v 79. minutě, kdy dal svůj sedmý gól v sezoně Delron Buckley a posunul se na druhé místo tabulky střelců. Radost ale hostům vydržela jen chvilku.

Německá liga - 11. kolo:
Kaiserslautern - Bielefeld 2:1 (80. a 90. Teber - 79. Buckley), Rostock - Norimberk 0:2 (56. a 59. Schroth).

Reklama

Související témata: