Hlavní obsah

Gascoigne: Kokain není zdaleka jen Mutuův problém

Kokain je oblíbenou drogou borců z anglické Premier League. Tvrdí to alespoň někdejší hvězda ostrovního fotbalu Paul Gascoigne v reakci na případ rumunského útočníka Adriana Mutua, který dostal vyhazov z kádru londýnské Chelsea poté, co u něj užívání kokainu odhalila dopingová zkouška.

Foto: www.thisislancashire.co.uk

Paul Gascoigne

Článek

Bývalá anglická star v rozhovoru pro deník The Sun uvedla, že v nejvyšší anglické soutěži se najde dost hráčů, kteří kokain berou. Podle bývalého anglického reprezentanta se fotbalisté jen bojí ke konzumaci drog přiznat a požádat o pomoc.

Podle slavného záložníka, který měl sám problémy s alkoholem a drogami, by se fotbalisté měli v případě problémů obrátit na hráčskou asociaci (PFA). "Je škoda, že o pomoc nežádá více fotbalistů. Byl bych rád, kdybych sám mohl dostat takovou pomoc. Můžou přijít soukromě za šéfem hráčské asociace Gordonem Taylorem a PFA jim léčbu zaplatí," uvedl.

Gascoigne se zároveň postavil za rumunského kanonýra Mutua, který si podle jeho názoru zaslouží druhou šanci. "Vím, jaké to je, byl jsem na kokainu závislý šest týdnů. Když lidé přiznají svou závislost, potřebují pomoc," vysvětlil.

Bývalý fotbalista, který se chce vydat na trenérskou dráhu, Mutuovi doporučil kliniku ve Spojených státech, kde se sám léčil. "Vrátil jsem se jako lepší člověk," poznamenal Gascoigne.

Reklama

Související témata: