Hlavní obsah

Čech inkasoval v anglické lize teprve třetí branku

PRAHA

Petr Čech inkasoval v jedenáctém ligovém utkání teprve potřetí - v sobotu na hřišti Bromwiche neudržel v 56. minutě za stavu 2:0 Kanuovu střelu a do odkryté branky skóroval Maďar Gera. Vzápětí však Duff a Lampard upravili na 4:1 pro Chelsea.

Foto: archiv

Petr Čech dostal v anglické Premier League třetí branku.

Článek

V anglické lize zachránil Milan Baroš Liverpoolu remízu na hřišti Blackburnu, když svým čtvrtým gólem v ligové sezóně vyrovnal na konečných 2:2. Patrik Berger odehrál za Portsmouth bezgólový první poločas proti hostujícímu Manchesteru United. Ve druhé půli, v níž outsider překvapivě pokořil Reds dvěma góly, se již na hřišti neobjevil.

Druholigový West Ham i s Tomášem Řepkou remizoval na hřišti Plymouthu 1:1 a klesl v tabulce na šestou příčku.

Nedvěd se trefil potřetí

K nezastavení je Pavel Nedvěd i jeho Juventus. Po bezproblémové třígólové výhře nad Chievem Verona turínský klub dál vládne domácí soutěži a český záložník přispívá skvělou hrou i brankami.

Tou třetí v letošní ligové sezóně zvyšoval proti Chievu v 65. minutě na 2:0. Naopak Tomáš Ujfaluši při snadném vítězství své Fiorentiny nad Lecce na hřišti chyběl.

Jarolím málem hrdinou

V bundeslize se začíná dařit Dortmundu. Jedinou gólovou akci utkání s Leverkusenem připravil Jan Koller pro Brazilce Ewerthona, zápas odehrál i Tomáš Rosický. Koller si připsal žlutou kartu. V zápase Hannover-Bochum odehrál hostující Vratislav Lokvenc 85 minut, domácí Jiří Štajner závěrečnou půlhodinu.

Hrdinou utkání na hřišti úřadujícího mistra z Brém mohl být David Jarolím. Záložník Hamburku poslal tým do vedení ve 22. minutě hlavou, ale dvě minuty poté, co ho trenér vystřídal, se podařilo favoritovi vyrovnat.

Mönchengladbach i s trojlístkem Marek Heinz, Václav Svěrkoš, Ivo Ulich v základní sestavě si vyšlápl na mnichovský Bayern a výhrou 2:0 zastavil svůj pád do suterénu. Heinz byl střídán v 67. a Svěrkoš v 85. minutě.

Petrohrad stále bojuje o titul

Na vedoucí dvojici francouzské ligy ztratilo Auxerre i s René Bolfem v sestavě remízou s Paris St. Germain 1:1 další dva body. Stejným výsledkem skončil i zápas Marseille s Monakem, v jehož sestavě Jaroslav Plašil v 57. minutě vystřídal Chevantona.

Jiří Jarošík odehrál celý zápas CSKA Moskva proti Samaře, v němž si jeho tým zkomplikoval cestu za obhajobou titulu. Po remíze 1:1 na něj městský rival Lokomotiv dvě kola před koncem ztrácí jediný bod.

O titul stále bojuje i Petrohrad. Svěřenci Vlastimila Petržely zvítězili na hřišti Saturnu Ramenskoje 3:1 a na CSKA Moskva ztrácejí tři body. V základní sestavě Zenitu se z české kolonie objevil jen Pavel Mareš, Jan Flachbart střídal.

Ščasný oslavil první výhru

Libor Sionko pomohl gólem k výhře Austrie Vídeň v Innsbrucku nad Tirolem. Reprezentační útočník se prosadil v 71. minutě, o deset minut později zpečetil skóre zápasu Nor Rushfeldt. Zahrál si i Štěpán Vachoušek, který šel ze hřiště v 58. minutě. Tabulku ligy vede městský rival Rapid, za který odehrál sedmdesát minut vítězného zápasu se Štýrským Hradcem Tomáš Došek.

Na třetí pokus oslavil trenér Zdeněk Ščasný s Panathinaikosem Atény výhru v řecké lize. Městského rivala Panionios jeho tým vyřídil 4:0 a patří mu druhé místo v tabulce za AEK. Na výhře se podílel reprezentační záložník Rudolf Skácel, který odehrál celý zápas. V dresu soupeře nastoupil český obránce Petr Vlček a v 68. minutě měl největší šanci hostů, ale jeho hlavička skončila na tyči.

Reklama

Související témata: