Hlavní obsah

Fotbalový reprezentant Necid je po další operaci kolena, chybět bude devět měsíců

Praha

Český fotbalový reprezentant Tomáš Necid se úspěšně podrobil operaci zraněného zkříženého vazu v koleně, která se konala u specialisty Ramose Cugata v Barceloně. Doba rekonvalescence útočníka CSKA Moskva se odhaduje na devět měsíců. Informoval o tom hráčův agent Jiří Müller.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Necid na tréninku reprezentace

Článek

Necid si poprvé pravé koleno pochroumal loni v červnu při ligovém utkání a v červenci pak rovněž v Barceloně podstoupil chirurgický zákrok. V lednu se k fotbalu vrátil, dostal se i do nominace na Euro, ale kvůli přetrvávajícím problémům šel znovu na vyšetření. To potvrdilo obavy Necida i lékařů, že se vaz neuchytil tak, jak měl.

Nebýt vážných zdravotních problémů, mohl být mladý exslávista zřejmě již dnes nachystán na pozici reprezentačního útočníka číslo jedna, protože Milan Baroš se bezprostředně po čtvrtfinále s Portugalskem s národním týmem rozloučil.

Až do svého zranění jako jediný útočník zasáhl do všech zápasů kvalifikace o evropský šampionát. Klíčové podzimní duely ve Skotsku, se Španělskem, v Litvě a v baráži s Černou Horou si ovšem Necid nezahrál. Před rokem si v Grozném po střetu s brankářem přetrhl přední zkřížený vaz v pravém kolenu a poranil meniskus. Mimo hru byl půl roku.

„Velká ztráta! Tomáš nastupoval v základní sestavě nebo střídal. Byl stálým členem týmu, jezdil na všechny akce a byl vždy zdravý a v pohodě," litoval tehdy Vladimír Šmicer, manažer národního týmu.

Během jara se Necid dal do pořádku a nominaci na EURO 2012 stihl. Na šampionátu však neodehrál ani minutu a těsně po něm se ukázalo, že jeho zdravotní patálie nekončí...

Reklama

Související témata: