Hlavní obsah

Dohoda fotbalisty Skácela s Hearts zřejmě skončí na penězích

Glasgow

Těžce zadlužený klub Hearts of Midlothian začíná šetřit, a tak nová smlouva s českým fotbalistou Rudolfem Skácelem zřejmě skončí na penězích. Přitom dvaatřicetiletý záložník patří mezi opory týmu a je ikonou skotských fandů.

Foto: Petr Horník, Právo

Rudolf Skácel

Článek

Skácel, který v květnu podobně jako v roce 2006 pomohl Hearts ve finále střelecky k zisku Skotského poháru, v britském tisku připustil, že změní klub. Klíčový hráč Hearts se kontraktu nedočká kvůli tomu, že tým potřebuje snižovat svůj dluh dosahující 24 miliónů liber (771 miliónů korun). Vedení fanouškům vzkázalo, že se populárního "Rudiho" vzdát nechce, avšak v současných finančních podmínkách jen těžko najdou shodu.

Potřebuje novou výzvu

Skácel naznačil, že k jednáním ve Skotsku nejspíš ani nedojde. "Mluvil jsem (s ředitelem klubu) Sergejusem Fedotovasem před několika týdny, ale nebylo to o mojí budoucnosti. Pro mě je nutné najít si novou výzvu, vše do sebe musí zapadat. Poslední dva roky jsem se tu cítil skvěle, ale potřebuji novou výzvu, takže uvidíme, co se stane," řekl Skácel, který si vyzkoušel už šest zahraničních angažmá.

"Jsem z toho smutný, ale nemůžu být v Hearts celý zbytek života, musím se starat o sebe a udělat to, co bude nejlepší pro mou další kariéru. Uvidím, odkud mi přijde nabídka, mám už několik rozjednaných věcí," uvedl hráč, který v české lize nejvíce zazářil v pražské Slavii.

Vrátí se potřetí?

Odchovanec Hradce Králové nevyloučil, že by se mohl k Hearts v budoucnu potřetí vrátit. "Nikdy nevíte, co se stane, fotbal je zvláštní a život také. Nikdy by mě v roce 2006 nenapadlo, že se sem vrátím za čtyři roky a strávím tu další dvě sezóny," prozradil.

Při svém druhém angažmá nastřílel levonohý hráč za Hearts 31 branek v 69 zápasech. K vítězství 5:1 nad Hibernianem ve finále poháru pomohl dvěma góly.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články