Hlavní obsah

Šel jsem za trenérem, který o mě stál, vysvětluje Varadi přesun do Senice

Nečekaný rozruch způsobil přesun fotbalového útočníka Adama Varadiho z Olomouce do Senice. Zkušený ofenzivní hráč opustil českou nejvyšší soutěž, aby se pokusil prosadit ve slovenské lize. A má šanci zahrát si v evropských pohárech, což potvrdil i na senickém stadiónu v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Adam Varadi (vlevo) bude oblékat dres Senice.

Článek

Proč jste odešel z Olomouce zrovna do Senice?

Už se psalo o tom, že jsem měl nabídku i z Baníku Ostrava. Ale upřednostnil jsem Senici, protože je tady český trenér Zdeněk Psotka, který mě zná z Olomouce. A zlákal mě s tím, že budu mít větší naději stabilně nastupovat v základní sestavě. Mohu hrát nejen v útoku, ale i na krajích zálohy.

V Sigmě jste takovou příležitost necítil?

V Olomouci je momentálně přetlak útočníků. Uzdravili se marodi a o místo bojují i mladí kluci. Nechtěl jsem to moc hrotit a zvolil jsem hostování v Senici.

Znáte ostravskou reakci na to, že jste odmítl Baník?

Slyšel jsem i četl kritiku na svou adresu, že jsem si nevybral svůj mateřský klub. Ale snad je to vyřešené a už se v tom nechci pitvat.

Ale přece jen není vám líto, že jste nezůstal v české lize?

Myslím, že Senica se v posledních dvou letech vyšplhala tak nahoru, že by dokázala konkurovat i českým týmům. Má sice menší stadión, ale mužstvo je tady výborné. Z toho vychází i kvalita hry.

Jak se těšíte na druhé předkolo Evropské ligy proti Apoelu Nikósie?

Zápas s MTK Budapešť jsem sledoval společně s řadou spoluhráčů jen z hlediště, protože jsme ještě nemohli nastoupit. O to větší mám motivaci, abych se dostal na hřiště v duelu se čtvrtfinalistou minulého ročníku Ligy mistrů.

Uvažoval jste už o ambicích týmu ve slovenské lize?

Předpokládá se, že špičku budou jako loni tvořit Žilina, Slovan Bratislava, Trnava a Senica. A jsem rád, že jsem v týmu, který může pomýšlet i na titul.

Budete dál sledovat i českou ligu?

Když budu doma v Ostravě, tak zajdu na Baníček. Doufám, že to s tím negativním náhledem na mně nebude tak horké (úsměv).

Reklama

Související témata: