Hlavní obsah

Baroš vedle Berbatova? Galatasaray možná posílí odložená hvězda United

Istanbul

Slavný a mimořádně kvalitní konkurent možná přibude bývalému reprezentačnímu útočníkovi Milanu Barošovi v Galatasarayi. Vedení istanbulského klubu, kde působí i další český hráč Tomáš Ujfaluši, potvrdilo jednání s útočníkem Dimitarem Berbatovem, který je na odchodu z Manchesteru United.

Foto: ČTK

Dimitar Berbatov ještě v dresu United. Teď možná zamíří k Barošovi

Článek

Jednatřicetiletý Bulhar nedávno na své facebookové stránce zveřejnil, že "Rudí ďáblové" ho nabízejí k prodeji za pět milionů liber (161 milionů korun). Také napsal, že asi pro každého bude lepší, když z Manchesteru odejde. Ve své kariéře by mohl pokračovat v mužstvu úřadujícího tureckého mistra.

Viceprezident Galatasaraye Refik Arkan potvrdil, že nejlepší střelec předloňské sezony Premier League je jedním z možných kandidátů. "Jednali jsme s Berbatovovým managementem. Chceme mít špičkového útočníka, s čímž souhlasí i náš prezident, ale finální rozhodnutí je na trenérovi (Fatihu Terimovi). Berbatov je jednou z možností," řekl Arkan pro sportovní rozhlasovou stanici Radyospor.

Třicetiletý Baroš, který ukončil po červnovém mistrovství Evropy reprezentační kariéru, působí v istanbulském celku od roku 2008. V minulé sezoně se vinou zranění trefil v lize osmkrát a upozornil na sebe také vyloučením za urážku rozhodčího. Turecká média spekulovala o tom, že se ho chce kouč Terim zbavit, což Baroš popřel. Autor 41 branek v 93 utkáních za národní tým má v klubu platnou smlouvu ještě na příští sezonu.

Reklama

Související témata: