Hlavní obsah

Švenger chce v Senici dokázat, že chytat nezapomněl

Josef Pešout (Senica)Sport.czPrávo

Fotbalový brankář Milan Švenger vychytal v podzimní části minulého ročníku Gambrinus ligy devětkrát čisté konto a přispěl k tomu, že Sparta Praha šla do jarních odvet s luxusním náskokem šesti bodů. Po třetím jarním kole byl ale ambiciózní gólman nucen přesunout se z branky na lavičku náhradníků, nebo dokonce jen na tribunu. A léto znamenalo pro něj zlom v kariéře. Ze Sparty zamířil na hostování do slovenské Senice!

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalový brankář Milan Švenger

Článek

Jak se ohlíží za loňskou sezónou ve Spartě? „Neudělali jsme titul, takže klub nemohl být spokojen. Ale co se týče osobních statistik ze zápasů, do nichž jsem nastoupil, tak na to vzpomínám dobře. A když jsem přestal chytat, tak jsme se s Danem Zítkou střídali v roli dvojky za Tomášem Vaclíkem," bilancuje Švenger pro Sport.cz.

V Senici si pochvaluje spoustu českých spoluhráčů v čele s Erichem Brabcem, Jaroslavem Černým, Adamem Varadim a dalšími. A neztrácí ani vazby na letenský klub. „Jsem na hostování s tím, že si mě Sparta může podle potřeby stáhnout. Zůstávám v kontaktu s hráči Sparty a po telefonu jsem mluvil i s novým trenérem Víťou Lavičkou. O čem jsme hovořili, to je jen mezi námi," líčí gólman.

I já chci být oporou, tvrdí Švenger

V Senici by měl nahradit Petra Bolka, který šel do Plzně. „Chci dokázat, že jsem ani za toho půl roku nucené pauzy v brankovišti chytat nezapomněl. Každý brankář touží být oporou, a to platí i v mém případě," naznačuje velkou motivaci.

Jaký byl pro něj přechod z Prahy do dvacetitisícového města? „Bydlím s přítelkyní kousek od Trnavy, kam to mám autem pět minut. A do Bratislavy se dostanu za dvacet minut. Takže nejsem nikde na venkově. Hlavně jsem ale na Slovensku kvůli fotbalu. Poznám třeba derby Senice s Trnavou i Slovanem Bratislava. V obou klubech působí Češi. Za Trnavu, vedenou Pavlem Hoftychem, nově nastupuje exteplický Vlasta Stožický, s nímž jsem byl v tehdy prvoligovém Mostě. A Jirku Kladrubského, který je ve Slovanu, znám samozřejmě ze Sparty," připomíná Švenger.

Celý tým Senice vzhlíží k soubojům s Apoelem Nikósie v předkole Evropské ligy. „Loni jsem chytal za Spartu druhý poločas na půdě rumunské Vasluie a pak odvetu doma. Vážím si toho, že jsem znovu v mužstvu, které účinkuje v pohárové Evropě," dodává brankář před čtvrtečním vystoupením slovenského pohárového zástupce na Kypru.

Reklama

Související témata: