Hlavní obsah

Nistelrooij proti Spartě chybět nebude

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United nastoupí ve středečním utkání Ligy mistrů proti pražské Spartě v nejsilnějším složení. Oproti prvnímu vzájemnému zápasu na Letné by měl obranu vyztužit Rio Ferdinand a v útoku by neměl chybět ani Ruud Van Nistelrooij, který si v anglické lize odpykává třízápasový distanc. Ten se ale na zápasy v evropských pohárech nevztahuje.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Manchester bude proti Spartě znovu spoléhat hlavně na Nistelrooije.

Článek

"Ruud bude připraven nastoupit. Mohu vám garantovat, že proti Spartě bude hrát," řekl v dnešním vydání britského deníku Evening News trenér a manažer Manchesteru United Alex Ferguson.

Nistelrooij minulou neděli v prestižním zápase s Arsenalem zcela zbytečně nakopl do kolena obránce londýnského klubu Ashleyho Colea a vyfasoval za to od disciplinární komise anglického fotbalového svazu stop na tři zápasy. Proto nenastoupil tento víkend k utkání v Portsmouthu, které Manchester prohrál 0:2 a ukázalo se, že nizozemský útočník týmu hodně chybí.

Nistelrooij je nepostradatelný

Ferguson poslal do útoku k Waynu Rooneymu Alana Smithe, což se neukázalo jako šťastné řešení a neuspěl ani střídající Louis Saha. Sir Alex pak po utkání hodně zuřil nad neproměněnými šancemi.

"V Portsmouthu jsme zahodili spoustu příležitostí, což se v Lize mistrů nemůže opakovat. Potřebujeme aby Nistelrooij hrál. Ruud je zkrátka z našich útočníků nejlepší," nechal se slyšet s tím, že další zápas bez Nistelrooije by byl zbytečným přepychem.

Manchester neskóroval ani před čtrnácti dny na Letné a další zápas v Lize mistrů bez vstřelené branky by nerad opakoval. Ferguson proto plánuje provést v sestavě několik změn, nikoliv ale dramatických. "Nějaké změny chystám, ale nebudou nijak drastické. Je důležité nepodléhat po porážce v Portsmouthu panice. Nicméně je potřeba něco dělat s naší produktivitou," dal najevo kouč.

Reklama

Související témata: