Hlavní obsah

Střelec hattricku Holenda při gólech prožíval euforii s fanoušky

Rostov na Donu

Český fotbalista Jan Holenda při premiérovém hattricku v kariéře prožíval nevídané okamžiky euforie s fanoušky Rostova na Donu. Branky sedmadvacetiletého útočníka totiž pomohly k sobotní výhře 3:1 nad Vladikavkazem, která byla prvním triumfem v nové sezóně ruské ligy.

Foto: Sport.cz

Jan Holenda se v ruské lize blýskl hattrickem

Článek

"K tomuto vítězství jsme ušli dlouhou cestu. Více než pět kol jsme nemohli slavit podobný úspěch, což nemá nejlepší dopad na psychiku týmu. Až nyní jsme to prolomili a bylo to šílené," uvedl Holenda na oficiálním klubovém webu.

Bývalý hráč Sparty, Liberce, Českých Budějovic, Mostu a Drnovic přestoupil do Rostova v červenci po dvou letech v bohatém celku Anži Machačkala, kde už se v poslední době v nabité konkurenci těžce prosazoval. V novém působišti je za šanci velmi vděčný.

"Jsem rád, že mě (trenér) Miodrag Božovič postavil do základní sestavy a je skvělé, že jsem mu tímto způsobem splatil jeho důvěru. Ještě nikdy jsem nedal tři góly v jednom zápase, ale hattricku bych nedosáhl, kdyby nebylo mých spoluhráčů," ocenil týmovou hru vytáhlý útočník. V české lize vstřelil ve 116 zápasech dohromady 20 branek, ale pokaždé jen jednu za utkání.

Tři góly, všechny hlavou

Holenda se na rostovském stadiónu Olimp - 2 prosadil třikrát hlavou. Těsně před přestávkou otočil dvěma zásahy v rozmezí dvou minut nepříznivý stav a po hodině hry završil za burácení domácích tribun hattrick. Už svůj druhý gól oslavil svlečením dresu, za což automaticky následovalo karetní potrestání od rozhodčího.

"Štěstím jsem ztratil hlavu. Byl to tak důležitý gól, že emoce převládly a sundal jsem si dres. Úplně jsem zapomněl, že můžu dostat žlutou kartu, ale opravdu jsem chtěl sdílet svou radost s diváky. Je to naše společná výhra a musíme pokračovat v cestě kupředu," dodal rodák z Prahy, jenž si v tomto ligovém ročníku Premier Ligy připsal už čtyři přesné zásahy.

Reklama

Související témata: