Hlavní obsah

Jarolím pokračuje v rodinné tradici a vybral si francouzský Evian

Lyon

Český fotbalový záložník David Jarolím se stal posilou Evianu ve francouzské lize, kam přichází jako volný hráč poté, co mu v létě skončila smlouva v Hamburku. Dohodl se na smlouvě na rok s roční opcí. Dlouho o něj usilovala pražská Slavia, za kterou hraje jeho bratr Lukáš, nakonec se ale rozhodl zůstat v zahraničí. O jeho angažování informoval Evian na svém webu.

Foto: www.etgfc.com

David Jarolím v dresu francouzského Evianu.

Článek

"V kontaktu jsme byli delší dobu, gradovalo to v minulém týdnu. Teď jsem se tam byl na dva dny podívat s rodinou, všem se nám tam líbilo, tak jsme to definitivně uzavřeli," řekl Jarolím ČTK. "Rozhodování to bylo těžké, protože na poslední chvíli přišly ještě nabídky z bundesligy a z jednoho jižanského týmu hrajícího Ligu mistrů. Ale už jsem dal své slovo a za svým rozhodnutím si stojím," dodal.

Třiatřicetiletý Jarolím působí v zahraničí od roku 1997, kdy jako dorostenec zamířil do Bayernu Mnichov. Následně vyzkoušel Norimberk a posledních devět let byl v Hamburku, kde jeden čas dělal i kapitána.

Jarolím, který má na kontě 29 reprezentačních startů, ve Francii už hrál fotbal jako dítě, když chodil do juniorky Rouenu, za který hrával jeho otec Karel Jarolím. Ve Francii působil i jeho bratr Lukáš, který oblékal dres Sedanu. David tak bude pokračovat v rodinné francouzské tradici.

"Tak ta rodinná tradice roli úplně nehrála, ale je pravda, že po bundeslize byla francouzská liga moji hlavní prioritou. Díky dětství strávenému ve Francii znám řeč a prostředí, takže ten přechod nebude tak obtížný," vysvětlil Jarolím.

Evian v minulé sezoně francouzské ligy skončil jako nováček na 9. místě. V nové sezoně získal ze tří zápasů jediný bod. "Je to mladý a ambiciózní tým. V rozhodování mi pomohlo, že o mě hodně stáli. Odešel jim Christian Poulsen a sháněli místo něj zkušenou náhradu. V pondělí se připojím k týmu a během reprezentační přestávky se pokusím co nejlépe zapracovat do sestavy," plánoval Jarolím, který si přes víkend ještě vyřeší potřebné záležitosti v Praze a v Hamburku.

Reklama