Hlavní obsah

Záložník Mareček odchází z Anderlechtu hostovat do Heerenveenu

Praha

Český fotbalista Lukáš Mareček opouští po dvou a půl letech Anderlecht Brusel a odchází na rok hostovat do Heerenveenu, který trénuje legendární kanonýr Marco van Basten. Nizozemský klub má i opci na případný přestup. O transferu informoval hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Souboj Lukáše Váchy (vlevo) s Lukášem Marečkem

Článek

"Lukáš měl trochu smůlu, že Anderlecht hraje pouze na jednoho středového záložníka. V konkurenci Argentince Biglii a Američana Kljestana by tudíž nehrál pravidelně, a tak bude lepší, pokud bude mít možnost nastupovat v nějakém jiném kvalitním klubu. A to v případě účastníka Evropské ligy platí doslova," řekl Kolář.

Mareček zvolil hostování především kvůli zápasovému rytmu a aby se udržel v reprezentaci do 21 let. "Samozřejmě chci hlavně hrát, a když v Anderlechtu ta možnost nyní taková nebyla, tak jsem byl za Heerenveen moc rád. A už od nedělního příjezdu sem se mi potvrzuje, že to bude správné rozhodnutí. Zatím mám ze všeho jednání i přijetí jen ty nejlepší pocity, už se moc těším, až se budu moct zapojit do zápasového rytmu," prohlásil Mareček, kterého dnes klub představil na tiskové konferenci.

Dvaadvacetiletý střední záložník je odchovancem Brna, za které stihl v české lize odehrát 50 zápasů. V lednu 2010 ho koupil Anderlecht, kde podepsal smlouvu až do června 2014. Z počátku se v dresu Fialek prosazoval, ovšem postupně vypadl ze sestavy a v nové sezoně patřil spíše do rezervního týmu. Mimo sestavu byl i v zápasech s AEL Limassol, v nichž Anderlecht vybojoval účast v Lize mistrů.

V Heerenveenu by Mareček měl nahradit mimo jiné Michala Švece, který po minulé sezoně odešel. V nizozemském celku působili nedávno například Michal Papadopulos nebo brankář Martin Lejsal.

Mareček patří k nejčastějším juniorským reprezentantům. V jednadvacítce hraje už čtyři roky, za tu dobu nasbíral 21 zápasů. Zahrál si už i na mistrovství světa do 20 let (2009) a mistrovství Evropy devatenáctiletých (2008). V juniorských reprezentačních výběrech nastřádal celkem 65 zápasů.

Reklama

Související témata: