Hlavní obsah

Ujfaluši podstoupí operaci kolena v příštím týdnu v Praze

Praha

Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Ujfaluši podstoupí operaci zraněného levého kolena na začátku příštího týdne v Praze. Plastiku přetrženého zkříženého vazu absolvuje zadák Galatasaraye Istanbul podle svého manažera Dalibora Laciny na klinice Centrum léčby pohybového aparátu (CLPA) v pražských Vysočanech. Pak jej čeká přibližně půlroční pauza.

Foto: Sport.cz

Český obránce Tomáš Ujfaluši (vpravo) ve službách Galatasaraye Istanbul v souboji s Batuhanem Karadenizem z Besiktase

Článek

Čtyřiatřicetiletý obránce si koleno poranil minulý čtvrtek během tréninku, pak po dohodě s vedením Galatasaraye dostal svolení, aby na operaci šel v Praze. "Mohli jsme vybírat z několika nabídek z celého světa, ale pro pražské Vysočany jsme se rozhodli i díky její dobré pověsti. Stejnou operaci zde dvakrát mimo jiné úspěšně absolvoval třeba i Tomáš Sivok, který si péči a servis v CLPA pochvaloval," řekl ČTK Lacina.

Ujfaluši měl přetržený zkřížený vaz v koleni už na začátku kariéry, nyní půjde na operační sál s druhou nohou. Stejný problém má také třeba reprezentační záložník Václav Pilař, jenž zákrok podstoupí v úterý v německém Augsburgu.

Ujfaluši, který v minulé sezóně s tureckým velkoklubem slavil mistrovský titul, přijde o celou podzimní část Ligy mistrů, v níž se Galatasaray poměří s Manchestem United, portugalskou Bragou a rumunskou Kluží. Podle Laciny je pravděpodobné, že Ujfaluši v Praze stráví také podstatnou část rehabilitace. Když všechno půjde podle plánu, k fotbalu by se mohl vrátit během března či dubna.

Reklama