Hlavní obsah

Mutu žádá fanoušky Chelsea o odpuštění

LONDÝN

Rumunský fotbalista Adrian Mutu, který na základě pozitivního testu na kokain přiznal uživání této drogy, se omluvil fanouškům Chelsea za svou aféru. Vedení klubu 25letého kanonýra minulý týden kvůli propustilo a disciplinární komise anglické asociace ho ve čtvrtek potrestala zákazem startů na sedm měsíců.

Článek

"Udělal jsem chybu a lituji toho," kál se v sobotu Mutu v rozhovoru pro BBC. "Kdo ale v životě nechyboval? Opravdu mě to mrzí," řekl reprezentační útočník, který loni přišel do klubu za 16 miliónů liber z Parmy. "Vím, že jsem fanoušky zklamal. Přeji jim ale všechno nejlepší a doufám, že budou moci sledovat výborné výkony Chelsea," dodal.

Hráčův distanc vyprší 18. května 2005. Mutu navíc dostal pokutu 20 tisíc liber a během trestu se musí podrobovat pravidelným testům. Mutu dostal mírnější postih než jeho kolegové z Premier League, které anglická asociace potrestala v nedávné minulosti. Obránce Manchesteru United Rio Ferdinand dostal před časem za zmeškání dopingové kontroly distanc na osm měsíců.

Reklama

Související témata: