Hlavní obsah

Dočkal si vykloubil prsty na ruce, zápasy bude hrát s karbonovou dlahou

Záložník Rosenborgu Trondheim Bořek Dočkal, který si v ligovém utkání proti Stabaeku vykloubil tři prsty na levé ruce, bude trénovat a hrát s karbonovou dlahou. Čtyřiadvacetiletému českému fotbalistovi byla bandáž vyrobena na míru a nosit ji bude zhruba dva měsíce.

Foto: Radek Malina, Právo

Bořek Dočkal (druhý zprava) během tréninku české reprezentace do 21 let na evropském šampionátu v Dánsku.

Článek

Dočkal vyrazil v pondělí na první trénink po zranění. Se sádrovým obvazem se na trávníku necítil nejlépe, proto přivítal, když mu lékaři vzápětí předali karbonovou dlahu. "S ní bude všechno jednodušší. Počítám s tím, že o víkendu normálně budu hrát ligový zápas," řekl v pondělí ČTK Dočkal.

Kuriózní zranění si přivodil před týdnem poté, co mu jeden ze soupeřových hráčů nechtěně vrazil do natažené ruky. Odnesly to tři klouby na Dočkalově levé paži. "Nebyl to hezký pohled, ruku jsem měl zkroucenou jako paragraf. Soupeřův obránce do mě nacouval, a jak jsem měl natažené prsty, zarazil mi klouby dovnitř. Dva z nich jsem si hned na hřišti sám nahodil zpátky, ten třetí u ukazováčku ale už nešel, takže se to muselo v nemocnici rovnat pod narkózou. Další den jsem ovšem normálně šel domů," uvedla opora Rosenborgu.

Pětihodinové čekání v bolestech

Hodně si vytrpěl, když čekal na chirurgický zákrok. "Nevím, jestli jsem někdy zažil větší bolest. Nějakých pět hodin jsem čekal na operaci, což nebylo moc příjemné," vyprávěl Dočkal, jenž se letos chlubí mimořádnou střeleckou formou. Osm branek nasázel v lize, dalších šest přidal v Evropské lize, kde Rosenborgu pomohl k postupu do základní skupiny. V ní norský klub vyzve Leverkusen, Rapid Vídeň a Metallist Charkov.

Dočkalovi přišlo vhod, že norská liga má stejně jako další soutěže reprezentační přestávku, a on tak o uplynulém víkendu nepřišel o žádný soutěžní zápas. Na konci minulého týdne ještě trénoval individuálně, v pondělí se poprvé zapojil do přípravy s týmem.

"Snad si na tu dlahu zvyknu rychle. Na první pohled se může zdát, že problém s rukou fotbalistu tolik nemůže limitovat, ale já si ani pořádně nezavážu tkaničky. Mám štěstí, že to odnesla levačka, s pravou rukou by všechno bylo komplikovanější," sdělil Dočkal s úsměvem. "Doktor mi říkal, že dlahu budu muset mít několik týdnů, počítám tak dva měsíce. Ale když se budu cítit lépe, třeba ji odložím dřív," podotkl Dočkal.

Reklama

Související témata: