Hlavní obsah

Real dotahuje Barcelonu

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid se pomalu vzpamatovávají z mizerného vstupu do sezony a po nedělním vítězství 2:0 na hřišti Málagy se vyhoupli už na druhé místo tabulky, které jim patří díky lepšímu skóre před Levante. Na vedoucí Barcelonu po deseti kolech ztrácejí sedm bodů.

Článek

K vítězství Real nasměroval v prvním poločase portugalský záložník Louis Figo, který proměnil pokutový kop nařízený za faul na Zinedina Zidana. V závěru druhé půle výhru potvrdil střídající anglický kanonýr Michael Owen. V posledních šesti zápasech se trefil už popáté.

Fotbalisté Valencie pokračují ve španělské lize v nevýrazných výkonech a po prohře 0:1 na půdě nováčka Getafe klesli úřadující šampioni na sedmé místo v tabulce. Svěřenci Claudia Ranieriho nevyhráli v devátém zápase za sebou, ze hry venku už jsou ve Španělském poháru a v Lize mistrů jsou rovněž na pokraji vyřazení.

Obdivuhodné výkony naopak dál podávají fotbalisté Levante. Nováček nejvyšší soutěže zvítězil 1:0 nad Bilbaem a v tabulce je druhý sedm bodů za dosud neporaženou Barcelonou. FC Sevilla klesla na třetí místo po remíze 1:1 s Mallorkou, kterou poprvé vedl nový trenér Hector Cúper.

Hvězdou dne se stal záložník Villarrealu Juan Roman Riquelme. V duelu s Pamplonou dal dva góly a další vypracoval, výrazně tak svému týmu pomohl k vítězství 3:0.

Výsledky 10. kola:
Málaga - Real Madrid 0:2 (24. Figo z pen., 79. Owen).
Getafe - Valencie 1:0 (19. Michel)
Levante - Bilbao 1:0 (68. Jesule)
Santander - Numancia 2:0 (67. Moran, 86. Javi Guerrero)
San Sebastian - Espaňol 0:2 (52. a 75. Rodriguez)
FC Sevilla - Mallorca 1:1 (72. Lopez - 89. Pereyra)
Villarreal - Pamplona 3:0 (38. z pen. a 66. Riquelme, 40. Rodriguez)
Zápas Atlético Madrid - Zaragoza začal v 21h.

Reklama

Související témata: