Hlavní obsah

VIDEO: Kuriózní vlastenec. Gól se snesl z nebe! A nebyl jediný

Bláznivý zápas nabídly v řecké fotbalové lize Panionios Atény a OFI Kréta (2:1), příznivci obou klubů si mohli nevěřícně hlavy ukroutit. A nejen oni. Všechny tři góly byly totiž vlastní a zejména ten první, kdy míč zapadl po nepovedeném odkopu do sítě zkoprnělého brankáře hostí takřka svisle z obrovské výšky, může bez uzardění kandidovat na fotbalovou kuriozitu roku. Konečně, posuďte sami!

Kuriózní vlastenec v řecké lize

 
Článek

Po rohovém kopu domácích se nebezpečí od vlastní branky pokusil odvrátit Slovinec Šišič, ale neprovedl to vůbec šťastně. Pětice bránících hráčů i gólman Gunaridis téměř bez hnutí několik vteřin jen hypnotizovali míč, o němž se zřejmě domnívali, že skončí mimo hrací plochu.

Ten se ale z velké výšky snesl a ke zděšení hráčů krétského klubu zapadl za brankovou čáru. Ostuda jako hrom, za takový gól by se styděli snad i amatéři v okresním přeboru.

Jenomže to nebylo zdaleka všechno. Ve druhé půli jako by se inspiroval nevšedním okamžikem Šišičův spoluhráč Vando a další z centrů z levé strany neomylně „uklidil" podruhé za záda svého brankáře, který nešťastníka ještě dlouho utěšoval. V samotném závěru domácí Koulocheris galantně zajistil hostům snížení na 1:2, a pak už byl konec.

Naštěstí! Kdo ví, čeho se ještě diváci mohli na scéně řeckého fotbalového absurdního divadla dočkat...

Reklama

Související témata: