Hlavní obsah

Kdo převezme prapor po Jágrovi?

PRAHA

Hokejová Tipsport extraliga přišla o svůj nejcennější klenot, přesto ale není důvod truchlit. Jaromír Jágr neodolal vábení bohatých ruských celků a podepsal smlouvu s Avangardem Omsk. Někteří naštvaně klejí a proklínají Jágra z chamtivosti. Jeho odchod ale není jen o naditých měšcích ruských týmů.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jaromír Jágr opustil extraligu, kdo bude nyní její největší hvězdou?

Článek

Chce si vyzkoušet něco jiného. Věří, že jej pověstný dril "nakopne" v tréninkovém úsilí a následně i výkonech na ledě.

Letošní extraliga je podle mnohých nejkvalitnější v historii, výluka NHL přivála domácím celkům možnost angažovat hvězdy, které obvykle diváci sledují jen díky obrázkům ze zámořské NHL. Populární reprezentanti přitáhli do hledišť davy fanoušků, což lze nejlépe demonstrovat na příkladu Jaromíra Jágra. Kladno loni venku příliš netáhlo, letos je ale situace úplně jiná. Průměrně chce Rabat vidět o více než tři tisícovky lidí víc. A to vše kvůli megastar Jágrova formátu.

Z tohoto hlediska je odchod forvarda Kladna nenahraditelný. Kvalita extraligy ale nijak dramaticky neklesne. Jágr je jen jednou z mnoha osobností nejvyšší české soutěže. Až nyní se ukáže, zda dokáží (nejen) jeho kolegové z NHL zvednout hozenou rukavici. Výběr jmen je velice pestrý. Ať je to kanonýr Colorada Hejduk, sparťanské trio Výborný-Nedvěd-Hlaváč, nebo dlouholeté opory reprezentace Ručinský s Reichlem z Litvínova. Zapomenout nelze ani na Jágrova dlouholetého parťáka z Pittsburghu Martina Straku.

:. ANKETA
Kdo nahradí Jaromíra Jágra na pozici hlavní hvězdy extraligy? Hlasujte v anketě na konci článku.

Tato jména jsou zárukou vysokých návštěv i kvalitních výkonů. Úspěchy českého hokeje z přelomu milénia jsou už zapomenuty a je nutné, aby do rolí superhvězd a tahounů dorostli i mladší hokejisté. Havlát s Eliášem mají v zámoří skvělé jméno, měli by jej ale výkony i chováním potvrdit i doma. Jágra bude extraliga postrádat, nebude jí ale chybět napětí při hledání jeho nástupce.

Reklama