Hlavní obsah

VIDEO: Rezkovi to pálí, na Kypru předvedl fantastický lob

Jan KrůtaSport.czPrávo

Reprezentant Jan Rezek má v úvodu sezóny velmi dobrou střeleckou formu. Ve čtyřech odehraných kolech kyperské ligy dal útočník klubu Anorthosis Famagusta tři góly a poslední dvě trefy byly skutečně výstavní.

Parádní góly Jana Rezka

 
Článek

V utkání proti celku Alki Larnaca předvedl nádherný lob, kterým mazácky zakončil sólový nájezd. „Šli jsme do brejku a dostal jsem parádní balón za obranu. Viděl jsem, že jde brankář ven a první, co mě napadlo, byl lob. Dopadlo to krásně,“ řekl pro Sport.cz Rezek. Podobné kousky prý občas zkusí i na tréninku. „Ale v zápase je to něco jiného. Trefil jsem to ideálně, měl jsem dost prostoru,“ dodal třicetiletý útočník.

Ve třetím kole se pro změnu zaskvěl dalekonosnou střelou z přímého kopu v souboji s týmem Doxa. Míč napálil z třiceti metrů přes zeď přesně k tyči a zvýšil na konečných 2:0. „Z takové dálky jsem se trefil naposledy asi někdy ve starších žácích,“ popsal na webu svého agenta Ondreje Chovance. „Bylo to ještě v dresu Března, odkud pocházím, proti Mostu. Měl jsem tenkrát po bráchách nejdelší nákop z celého mužstva, proto jsem taky hrál stopera. Míč byl na půlícím kruhu, chtěl jsem dát dlouhý centr, řachnul jsem do toho a balón nečekaně zapadl až do brány. Nebylo to chtěné, teď už jo,“ řekl Rezek.

Brazilci jsou chrti

Na přímé kopy je v klubu několik adeptů, hlavně hráči z Brazílie nebo Portugalska. Rezek je jedním z nich. „Jsme určeni čtyři. Ale ti naši Brazilci se k tomu vždycky hned hrnou, jak je balón blíž vápna. Jsou to trošku chrti. Z téhle dálky se nikomu kopat nechtělo, tak jsem si vzal balón. Hlavně jsem chtěl trefit bránu, a když to zapadlo do sítě, koukali všichni jako blázni. Nikdo to nečekal,“ prozradil Rezek, jehož trefu vyhlásili Gólem kola v kyperské lize.

Co po dvou lahůdkových trefách předvede dál? „Nevím, co by to mohlo přebít. Snad jen nějaký gól z půlky. Něco, jako teď předvedl Martin Jiránek v Rusku. To byla úžasná trefa,“ chválil gól stopera Tereku Groznyj. „Ale nejdůležitější je, aby mi vydržela střelecká forma. Ty góly vůbec nemusejí být krásný, hlavně ať jsou,“ přeje si Rezek.

Před reprezentačním srazem ho čeká ještě nedělní zápas s Apollonem Limassol. „Je to pro nás první těžší utkání sezóny, tak doufám, že ho zvládneme,“ dodal český reprezentant, který v klubu nastupuje jako klasický hrotový útočník, ale v národním týmu ho trenér Bílek využívá spíš jako krajního ofenzivního záložníka.

Reklama

Související témata: