Hlavní obsah

VIDEO: Famózní patička! Nástupce Falcaa v Portu Martínez kandidátem na gól roku

Porto

Fotbalisté Porta dost možná našli nástupce svého bývalého ostrostřelce Radamela Falcaa. Skauti portugalského klubu znovu zalovili v Kolumbii a angažmá útočníka Jacksona Martíneze se začíná vyplácet. Šestadvacetiletý útočník se ve víkendovém zápase portugalské ligy zaskvěl krásným gólem, kterým pomohl k výhře nad Sportingem Lisabon 2:0.

Parádní patička Jacksona Martíneze

 
Článek

Když do Porta před třemi lety zamířil Falcao, provázela ho pověst rozeného kanonýra, sázel totiž branky za argentinské River Plate. Skauti Porta se tentokrát zaměřili do mexické ligy, odkud v létě přivedli za 11 miliónů dolarů Martíneze. Ten měl v Mexiku rovněž výbornou střeleckou bilanci a v Portu se velice rychle aklimatizoval.

Šestadvacetiletý Jackson Martínez vstřelil v devíti zápasech už šest gólů a ten poslední byl opravdu lahůdkový. Rivala ze Sportingu Lisabon „načal" už v desáté minutě, kdy elegantně převzal pas od spoluhráče Danila, pravačkou si zpracoval míč a zády k brance patičkou skóroval. Krátce před koncem ještě přidal druhý gól další mladík James Rodríguez a Porto slavilo zasloužené vítězství.

Reklama

Související témata: