Hlavní obsah

Denisov se po měsíční vzpouře vrátil do prvního týmu Petrohradu

Fotbalista Igor Denisov se po více než měsíčním přeřazení do rezervy vrátil do prvního týmu Zenitu Petrohrad. V září prohlásil, že chce vyšší plat, když do Zenitu přišli útočník Hulk a záložník Axel Witsel a získali údajně mnohem lepší kontrakty než dosavadní opory. Dnes se reprezentační kapitán sešel s vedením mistrovského klubu a funkcionářům se omluvil.

Foto: Alexander Demjančuk , Reuters

Fotbalisté Petrohradu Domenico Criscito a Axel Witsel (vlevo) slaví s fanoušky výhru v Lize mistrů nad Anderlechtem.

Článek

"Nezachoval jsem se správně, poddal jsem se emocím," uvedl v prohlášení Denisov. "V Zenitu jsem jako profesionál vyrostl a chci být svému klubu užitečný," dodal osmadvacetiletý záložník, který má v ruské reprezentaci na kontě 34 odehraných zápasů.

Petrohrad v reakci na Denisovovu zářijovou vzpouru uvedl, že jeho požadavky nejsou oprávněné, protože už nyní patří k nejlépe placeným hráčům ligy. Podle ruských médií požadoval fotbalista zvýšení ročního platu ze tří na pět miliónů eur (asi 126 miliónů korun), Hulk údajně bere čtyři milióny.

Denisovův protest zpočátku podporoval i útočník Alexandr Keržakov, ten se ale z rezervy Zenitu vrátil do prvního mužstva už po necelém týdnu.

Reklama

Související témata: