Hlavní obsah

Tisk velebí Barošův hattrick

LONDÝN

"Baroš a jeho triky", "Baroš a jeho šachmat", "Baroš zahnal vzpomínky na Owena" - to jsou některé z titulků, kterými v neděli anglicky psané noviny nejen v Británii velebí sobotní výkon českého útočníka Liverpoolu. Díky jeho třem gólům zvítězil Liverpool nad Crystalem Palace 3:2.

Článek

Fotbaloví komentátoři píší, že Baroš pomohl svému týmu překonat krizi v útoku, v které se Liverpool ocitl po zranění Djibrila Cissého a ostatně i po krátkém Barošově výpadku po zranění. "Milan Baroš ... dokázal fanouškům Liverpoolu, že odchod Michaela Owena může být překonán," soudí skotský deník Scotland on Sunday. Anglického reprezentanta Owena prodal klub do Realu Madrid poté, co hráč dával najevo nespokojenost s výkony Liverpoolu.

Někteří míní, že Baroš padal příliš ochotně

The Observer píše, že krize v útoku byla v Liverpoolu odvrácena - aspoň pro tento týden. Připomíná ale také názor hráčů Crystal Palace, že český internacionál pády před oběma pokutovými kopy přifilmoval. Trenér poražených Iain Dowie se ovšem k této kritice přidal jen velmi opatrně.

"Milan Baroš je vynikající hráč. Myslím, že byl jejich nejlepším hráčem. To je vše, co mě dnes zajímá," řekl. Přesto dodal, že ho mrzelo odpískání přímého kopu před druhým gólem domácích. "Joonas Kolkka se ho sotva dotkl. Nehodlám se ale bavit o tom, zda spadl příliš snadno, to musejí posoudit jiní."

Člověk ale podle Observeru nemusel nosit dres Crystal Palace, aby si myslel, že se Baroš občas pokládá na zem až příliš lehce, což "je škoda s ohledem na jeho celkový energický výkon". O druhém pokutovém kopu, z něhož dal Baroš vítězný gól v poslední minutě, ale podle Observeru nelze nijak pochybovat. Liverpoolský tým a Baroš si naopak myslí, že jim rozhodčí jednu penaltu upřel.

Zalepí díru po Owenovi?

Podle Sunday Independentu našel Baroš kladivo, kterým dorazil hostující tým, který v posledních chvílích už doufal v nečekaný bod. Baroš byl pro hosty metlou a po zásluze by je býval vyřídil už na začátku druhého poločasu.

Sunday Mail píše o Barošovi jako o spasiteli Liverpoolu, i když současně si myslí, že by Crystalu Palace bod za remízu slušel. Naproti tomu irský deník The Irish Times se domnívá, že Liverpool hrál tak aktivně a s takovou převahou, že si vítězství plně zasloužil.

The Irish Times píše, že Baroš svým hattrickem zachránil Liverpool před ostudnou domácí prohrou s bojovným protivníkem, který ovšem jeho kvalit nedosahoval. Baroš dělá vše, aby týmu nahradil ztrátu Owena a zraněného Cissého.

Baroše leckdo kritizuje za neschopnost přihrát, zatímco jeho protivníci mohou zuřit nad rychlostí, s jakou se kácí k zemi. Nicméně český útočník je nyní ve formě, jakou měl i na červnovém mistrovství Evropy, kde se stal nejlepším střelcem. Podle irského nedělníku měl obránce Aki Riihilahti dostat kartu nejméně za jeden z faulů, kterými Baroše hned v úvodu utkání zastavil.

Reklama