Hlavní obsah

VIDEO: Ruská vláda chce zavést vězení za výtržnosti na fotbale

Moskva

Ruská vláda hodlá zpřísnit zákony a zavést tresty odnětí svobody za výtržnosti na sportovních akcích. Oznámil to dnes premiér Dmitrij Medveděv. Zareagoval tak na víkendový zápas fotbalové ligy mezi Dynamem Moskva a Zenitem Petrohrad, při němž byl světlicí zraněn brankář Dynama a duel se kvůli fanouškům nedohrál.

Světlice zasáhla brankáře Šunina.

 
Článek

"Byl to úmyslný trestný čin, a proto musíme změnit legislativu, abychom takovýmto nelegálním činům v budoucnu předešli," řekl Medveděv po schůzce s ministry. "Takovéto zločiny nemohou zůstat nepotrestané. Když se jich dopustíte, musíte jít do vězení," dodal.

Policie po zápase zatkla 53 lidí a na základě záběrů z bezpečnostních kamer je obvinila z vhazování světlic na hřiště. Jedna z nich zasáhla brankáře Antona Šunina. Pětadvacetiletý gólman utrpěl popáleniny spojivek, rohovky a řas na obou očích, navíc špatně slyší na pravé ucho. Podle lékařů bude mimo hru asi deset dní.

Rozhodčí ve 37. minutě poslal hráče obou týmů do šaten, a jelikož se situace v ochozech nezlepšila, následně zápas předčasně ukončil. Disciplinární komise se bude případem zabývat ve čtvrtek.

Reklama

Související témata: